OBJAŠNJENJE

PRVI ČOVEK ATP PROGOVORIO O ĐOKOVIĆU I VAKCINACIJI! Italijan se oglasio: Imam samo jednu želju za Novaka!

Autor Nemanja Stanojčić

Andrea Gaudenci je pričao o Novaku Đokoviću, vakcinaciji i svemu što se dešava u svetu tenisa.

Izvor: Profimedia/Matthew Stockman

Novak Đoković je doneo odluku da se ne vakciniše i to mu pravi probleme. Posle deportacije iz Australije je igrao u Dubaiju, ali sada neće moći da bude deo Mastersa u Americi.

U Indijan Velsu ne može da igra, dok za Majami postoji nada. Svoje viđenje cele situacije oko srpskog tenisera izneo je i Andrea Gaudenci.

Prvi čovek ATP je dao intervju za nemački "Spoks". Očekivano, jedna od glavnih tema bio je Novak, njegov stav o vakcinaciji i sve što se dešava.

"Moja želja je da vidim Novaka zdravog i srećnog na terenu. On je jedan od naših najvećih šampiona i ima veliki uticaj na svaki događaj na kom igra. U ovom trenutku je šteta što ga njegov status o vakcinaciji sprečava da učestvuje na određenim turnirima", rekao je Gaudenci.

Nekadašnji italijanski teniser je imao poruku za sve igrače.

"Ono šta mi možemo da uradimo sa naše strane jeste da damo preporuku svim igračiam da se vakcinišu."

Zbog nezadovoljstva rada ATP i preraspodele nagradnog fonda Novak je sa Vasekom Pospišilom osnovao zaseban sindikat (PTPA). Pričao je o tome i Andrea.

"Oduvek sam isticao da je tenisu neophodno zajedništvo, ne podela. Glavni razlog neefikasnosti i ključ za otvaranje našeg punog potencijala jeste da rešimo taj uslov. Naš pristup možda jeste drugačiji, ali radimo sve da bismo pomogli tenisu i stovirli zdrav ekosistem za naše girače. Posvećeni smo svojoj viziji i načinu da to uradimo, a najbolji način za to je da svi radimo pod istim krovom i da budemo partneri. Naravno, uvek smo otvoreni za dijalog", zaključio je Gaudenci.