KAKVA NEDELJA

PRE 7 DANA SE SKRIVALA OD RATA, A SAD JE IGRALA U FINALU: Teniserka izgubila, pa oduševila potezom za Ukrajinu!

Autor Nebojša Marković

Dajana Jastremska možda nije osvojila turnir u Lionu, ali za mnoge je ona bila apsolutna pobednica, kada se okolnosti uzmu u obzir.

Izvor: Profimedia/Instagram/dayana_yastremskay/Printscreen

Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska pre sedam dana je uspela da iz skloništa u Kijevu pobegne u Francusku, a potom i da stigne do finala WTA turnira.

Hrabra Ukrajinka nije uspela da podigne trofej za svoju zemlju, ali je uspela da pošalje snažnu poruku na turniru u Lionu.

Ona je u finalu izgubila od Kineskinje Šuaj Žang, ali posle svega, svi pričaju o potresnoj priči Jastremske (21). Rat u Ukrajini naterao ju je da se nekoliko dana skriva po podzemnim garažama Kijeva.

Uspela je potom da zajedno sa mlađom sestrom pobegne iz ratom pogođene zemlje, ostavivši svoje roditelje. Ipak, dolaskom u Francusku rešila je da iskoristi svoju priliku da se pokaže što je bolje moguće.

Odigrala je sjajan turnir, da bi u finalu izgubila 3:6, 6:3, 6:4. Iako nije uspela da stigne do trofeja, ona je mogla da bude prezadovoljna neočekivanim finalom. Na kraju je sve oduševila izjavom posle poraza.

/ovako je Dajana Jastremska napustila Ukrajinu/

"Novac koji sam ovde zaradila ide Ukrajini kao pomoć narodu moje zemlje. Ako me Ukrajinci gledaju, želim da im kažem da su vrlo snažmni, da imaju neverovatan duh. I ja sam pokušala da se borim za Ukrajinu. Želim da se zahvalim svakoj osobi koja se zalaže za moju zemlju", rekla je Jastremska posle uručenja nagrade.

Inače, Ukrajinka je dobila jednu dobru vest, pošto su organizatori WTA turnira u Indijan Velsu odlučili da joj uruče "vajldkard" za taj prestižni turnir.

Ovo je Dajana Jastremska: