NOVI MOMENTI

"REDOVNO SE ČUJEMO!" NOVAK OPET SARAĐUJE SA ČOVEKOM ZBOG KOG JE VAJDA OTIŠAO: Guru otkrio nove detalje odnosa sa Novakom

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je i dalje u dobrim odnosima sa Pepeom Imazom.

Izvor: Profimedia/SAIDI CHRISTOPHE/SIPA

Kontroverzni španski trener Pepe Imaz (47) sarađivao je sa Novakom Đokovićem od 2016. do 2018. godine, ali su i nakon toga ostali bliski prijatelji.

Metode koje je koristio Novakov "guru" nisu odobravali mnogobrojni navijači, zbog toga se Đoković 2017. godine rastao i sa Marjanom Vajdom, ali se njih dvojica i dalje redovno čuju. Imaz sarađuje sa Markom Đokovićem u Marbelji, gde im se upravo Novak često pridruži.

Pepe Imaz je u intervjuu za španski "AS" ispričao da je to odnos "koji nema raspored", odnosno u odnosu na to kakve su im potrebe - čuju se češće ili nešto ređe.

"Kada imam nešto da mu kažem, vrata su uvek otvorena, kao i obrnuto. Novakov važan deo života je u Marbelji i zbog toga se češće viđamo. Takođe, njegov brat Marko je ovde i sa njim radim na projektu sa mladim teniserima", ispričao je "guru" Novaka Đokovića.

Upitan da prokomentariše kako se Novak nosi sa svim kontroverzama koje su ga pratile u poslednje dve godine, Imaz je rekao da je srpski teniser sve činio sa "najboljom namerom i željom da pomogne".

"Sve je to činio iz srca, neke stvari uspešnije, neke malo manje. Novak je samo čovek i uči. Za neke stvari je pogrešio i zbog toga je trpeo kritike, ali sve je to prihvatio i učio iz toga. Sve što je činio je iz želje da pomogne, a ne iz interesa", rekao je Imaz i dodao da Đoković poštuje svačije mišljenje.

Izvor: Profimedia

Osvrnuo se Imaz i na organizaciju PTPA koju je Đoković pokrenuo nezadovoljan radom ATP-a, pa je poručio da je to učinio zato što veruje da je moguće više učiniti za druge tenisere.

"Obično se vidimo uveče na turnirima, nekada kod njega u Marbelji ili Monte Karlu, a tada pričamo i o tome kako da pomogne svojim kolegama. Znam za neke njegove postupke koji nisu poznati i magični su. Voleo bih da je više takvih ljudi...", rekao je Pepe Imaz.

Podsetimo, nedavno se ponovo završila saradnja Novaka Đokovića i Marijana Vajde, ali nema infrormacija da je Pepe Imaz ponovo "tačka razdor" kao što je to bilo pre pet godina.

"Jeste, želeo sam da se prekine saradnja sa Imazom, mada to nije bio moj primarni uslov (...). Nisam želeo da na Novaka utiču ljudi koji znaju tenis, ali ne razumeju psihu vrhunskog sportiste. Tenis ne može da se zasniva na filozofiji, to je sport u kojem se čovek takmiči protiv čoveka – ako u tom sportu želiš da budeš majstor, to možeš da postaneš samo nebrojenim ponavljanjima na treninzima, mečevima i snažnom psihom", pričao je Vajda kada se vratio u stručni štab Novaka Đokovića 2018. godine.