PAMETAN POTEZ!

KAKO JE ĐOKOVIĆ "PREVARIO" SISTEM NA INDIJAN VELSU: Zabranili su mu da igra, a zadao je BOLAN udarac Nadalu i Medvedevu!

Autor Milutin Vujičić

Kada mu ne dopuštaju da igra, odlučio je da im van terena pomrsi račune.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković ipak neće učestvovati na Indijan Velsu, zvanično je potvrđeno skoro 24 sata nakon što je održan žreb za takozvani "peti grend slem" turnir.

Đoković se prijavio za učešće u nadi da će se u poslednji čas promeniti pravila o ulasku u Sjedinjene Američke Države za nevakcinisane osobe, međutim to se nije desilo i Srbin se bez pogovora povukao. Ipak, mnoge je iznerviralo što je uopšte konkurisao i čekao poslednji trenutak da kaže "ne igram".

To je posebno bio "trn u oku" američkih novinara, iako je Đoković imao legitimno pravo da se nada preokretu u poslednji čas, a mnogi su propustili da primete i da je srpski teniser zaobilaznim putem pokušao da poremeti Nadala i Medvedeva.

O čemu se radi?

Đoković je na žrebu bio drugi nosilac i tako je automatski zauzeo mesto u drugoj polovini kostura, pa je tako uticao da Medvedev dobije teže rivale nego što bi inače.

Izvor: Profimedia

Rusu su tako na putu ka finalu Nadal i Cicipas, ali i drugi opasni teniseri poput: Ruda, Sinera, Šapovalova, Alkaraza, Norija, Bautiste-Ahuta, Monfisa, ali i uvek neugodnog Kirjosa koji je dobio specijalnu pozivnicu za turnir u Indijan Velsu, nakon sjajne predstave na Australijan openu.

A sa druge strane je situacija znatno drugačija... Đokovićevo mesto zauzeo je "laki luzer" Souza, pa je najbolje rangirani teniser  u tom delu kostura Zverev, dok su tu još Beretini, Rubljov, Ože-Alijasim i Karenjo-Busta.

Tako je Đoković, namerno ili ne, napravio neizbalansiran žreb za turnir na kome ne učestvuje.

I to je sasvim legitimno sredstvo borbe...

"Dok sam bio automatski prijavljen za Indijan Vels i Majami, znao sam da je malo verovatno da ću moći da putujem. Potvrđeno je da se pravila neće menjati, tako da neću moći da igram u SAD. Srećno onima koji igraju na ova dva sjajna turnira", napisao je Novak Đoković sinoć u kasnim večernjim satima i tako samo iznervirao one kojima se ne sviđa što je odlučio da bude na žrebu.