ŠTA JE FER?

MEDVEDEV U STRAHU - I DALJE MOGU DA GA SUSPENDUJU: Znam da mogu, ali nadam se da to NEĆE uraditi!

Autor Milutin Vujičić

Danil Medvedev je jedan od retkih ruskih sportista koji i dalje mogu da se takmiče

Izvor: Twitter/Printscreen/@wwos

Rusija je zbog rata u Ukrajini pretrpela brojne sankcije. Posebno su nadrljali sportisti koji su ostali bez prilike da se takmiče, pa smo tako videli da su suspendovani svi ruski fudbalski klubovi i reprezentacije, a na udaru su i košarkaši, odbojkaši, pa čak i vozač Formule 1.

Oni koji nisu suspendovani, moraju da se takmiče bez obeležja Rusije - nema zastave, himne ili grba, ali i dalje su u strahu da bi sankcije mogle da se zaoštre i da takođe budu suspendovani.

Jedan od sportista koji će u narednom periodu živetu u strahu je i ruski teniser Danil Medvedev. Otvoreno se pobunio protiv rata u Ukrajini i stao na stranu mira, kao i njegov kolega Andrej Rubljov, pa je ATP nakon dugog većanja odlučio da mu dozvoli da se takmiči, samo bez obeležja.

Ipak, možda se priča nije završila samo na tome, svestan je toga i najbolji teniser sveta...

"Nikad se ne zna - neki sportovi su doneli odluku o suspenziji, mislim posebno timski sportovi. Tenis je s druge strane možda i najindividualniji sport koji imamo. Postoji i dalje mogućnost da nas suspenduju, ali se nadam da to neće uraditi", rekao je Danil Medvedev novinarima na konferenciji pred Indijan Vels.

Medvedev je poručio i da se nada da će uskoro moći da ističe i zastavu Rusije, koju je čak sklonio i sa svog Instagrama, ali videćemo kako će publika reagovati kada najbolji teniser sveta istrči pred američku publiku.

Turneja u SAD mu ne ide na ruku, možda nakon nje ATP bude pod većim pritiskom nego inače.