DUGA PAUZA

OTKRIVENO - OVO JE SLEDEĆI TURNIR NA KOM ĆE NOVAK IGRATI: Tamo ih je briga za vakcinu, ali ponovo ćemo se načekati!

Autor Nebojša Marković

Đoković je potvrdio da ćemo ga gledati u Monte Karlu, gde ne postoje prepreke za nevakcinisane tenisere.

Izvor: Profimedia

Bio je prijavljen za Indijan Vels, našao se u žrebu, ali je na kraju ostao bez takmičenja. Novak Đoković propušta masters turnir u SAD zbog toga što nije vakcinisan, ali sada je poznato na kom narednom takmičenju će nastupiti.

Drugi teniser sveta igraće na masters turniru u Monte Karlu!

Na zvaničnom sajtu Novaka Đokovića pojavila se potvrda o učešću Srbina na turniru u Kneževini, pošto tamo ne postoje nikakva ograničenja za tenisere spram toga da li su vakcinisani ili ne.

Monte Karlo se navodi kao prvi naredni turnir na kom će Đoković igrati, pa tako treba očekivati da on osim Indijan Velsa propusti i masters u Majamiju koji potom sledi. To znači da će Đoković na terenu ponovo biti tek u sedmici 10. aprila, kada počinje takmičenje u Monte Karlu. Taj turnir trajaće do 17. aprila.

Đoković je ove sezone igrao samo na ATP turniru iz serije 500 u Dubaiju, gde je ispao u već u četvrtfinalu od Jiržija Veselog. Taj poraz doživeo je 24. februara, pa će njegova pauza trajati najmanje 47 dana, imajući u vidu da će u Monte Karlu kao nosilac preskočiti prvo kolo.

Prethodno je Đoković imao pauzu dugu 80 dana, između Dejvis kupa i Dubaija, a nakon što je ostao bez nastupa na Australijan openu usled deportacije iz te zemlje. Novak je u četvrtak uveče bodrio košarkaše Crvene zvezde u pobedi nad Makabijem i očigledno je uživao u trijumfu...