OPA!

SJAJNA VEST - NOVAK ĐOKOVIĆ IGRA U BEOGRADU! Brat Đorđe saopštio: Nole će nastupiti na Serbia openu, ali to nije sve...

Autor Milutin Vujičić

Lepa vest za sve Beograđane.

Izvor: MN Press

Srpski teniser Novak Đoković, od sledeće nedelje opet najbolji igrač sveta, nastupiće na predstojećem Serbia openu koji se održava od 18. do 24. aprila u Beogradu

Ovu informaciju potvrdio je njegov brat Đorđe Đoković, koji je i direktor turnira, pa je tako obradovao sve ljubitelje tenisa u Srbiji koji željno išćekuju da vide Noleta na terenu. To će mu ujedno biti i pripremni turnir za Rolan Garos, na kome je sve realnije da će učestvovati, pa se nadamo da će mu doneti sreću kao i prošle godine.

Đoković nije uspeo da osvoji Serbia open prethodnog proleća, štaviše pamtimo i suze zbog publike koja mu je pružila podršku, a za sada na spisku učesnika nema aktuelnog braionica titule Matea Beretinija.

Osim najpoznatijeg igrača sveta, za titulu u Beogradu i 250 bodova boriće se Gael Monfis, Dominik Tim, Karen Hačanov, Kristijan Garin, ali i domaći teniseri poput Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea. Nije nemoguće da se još neko veliko ime "dopiše" u narednim danima.

"Kao što svi znamo, Novak ima poteškoća sa turnirima. Jako nam je drago što je odabrao Beograd kao destinaciju gde će da igra. Tu su još Dominik Tim koji je jako dugo bio odsutan. Tu su Kačanov, Monfils kao najveći obožavalac publike. Nadamo se da će i 0n napuniti tribine", poručio je Đorđe Đoković.

Novak Đoković je inače dva puta osvajao Serbia Open, ali poslednji put 2011. godine. Tada je pobedio Felisijana Lopeza u finalu, da bi turnir potom otišao na desetogodišnju pauzu, sve do prošlog proleća.

Turnir se igra na šljaci i nagradni fond iznosi 534.555 evra.