DA LI JE POŠTENO?

ŠOK! MEDVEDEVA ĆE IZBACITI SA VIMBLDONA ZBOG RATA? Postavili mu 2 uslova, ako ih uspuni - MOŽDA će igrati...

Autor Milutin Vujičić

Medvedev je već rekao šta misli ratu, ali to izgleda nije dovoljno.

Izvor: Profimedia

Danil Medvedev našao se u nezavidnoj situaciji pošto je njegova država Rusija izvršila vojnu invaziju na Ukrajinu, pa se zbog toga spominjalo da bi mogao da bude suspendovan iz tenisa na neko vreme - baš kao što su fudbalska reprezentacija i mnoge druge nacionalne selekcije.

Za sada je Rusija "samo" izbačena iz Dejvis kupa, i njihovo mesto je zauzela Srbija, ali ni Danil ne krije da postoji opasnost da u skorije vreme dobije još neke zabrane. Svakako se nada da se to neće desiti, međutim...

Nove informacije iz Velike Britanije govore da bi Medvedevu moglo da bude uskraćeno pravo da nastupi na Vimbldonu što bi bio veliki udarac na njega i ambicije da ostane najbolji teniser sveta. Medvedev bi mogao da bude suspendovan sa turnira samo zato što je Rus, što bi bio veliki presedan u istoriji "belog sporta".

Novinar britanskog "Tajmsa" Kris Smit saopštio je da će Medvedevu najverovatnije zabraniti da učestvuje na Vimbldonu ako ne ispuni dva uslova; prvi je da obezbedi garancije da ne podržava Vladimira Putina, a drugi da nikako ne maše zastavom Rusije tokom turnira, što mu verovatno neće biti veliki problem jer je ATP prethodno sklonio sva obeležja njegove države, čak i sa zvanične ATP liste.

Biće zanimljivo videti kako će to Danil Medvedev garantovati da se odriče politike Vladimira Putina i kako će to uticati na njegov status u domovini, a podsetimo da je prethodno potpuno transparentno poručio da je protiv rata.

Britanski ministar sporta Najdžel Hadelston rekao je da razgovara sa Vimbldonom o svim ruskim teniserima i da će uskoro biti poznata njihova na Vimbldonu. Turnir koji se igra na travi ove godine se održava od od 27. juna do 10. jula, a zanimljivo je da Medvedev nikada nije prošao osminu finala.