OGLASIO SE

TENISER OTIŠAO U RAT - NABAVILI SMO SVE U ZAGREBU! Igrao protiv Novaka, sad poručuje: Nisam Rambo, ali pogađam u glavu!

Autor Nemanja Stanojčić

Još jedan ukrajinski teniser je ostavio reket i otišao u domovinu. Oglasio se putem društvenih mreža i otkrio je sve detalje oko cele situacije.

Izvor: Profimedia/Instagram/screenshot/alexdolgopolov

Još jedan teniser je odlučio da ode u rat i da brani svoju zemlju. Posle Sergeja Stahovskog iz zaraćenog područja javio se i Aleksandr Dolgopolov. On je putem društvenih mreža poslao poruku u kojoj je otkrio sve detalje oko dolaska kući i same opreme.

Kako je i sam objasnio, pre dolaska u Kijev je trenirao, umesto reketa je uzeo pušku u ruke i tvrdi da je savladao i te veštine. Uporedio je sebe i sa čuvenim Rambom, likom iz filma koji je tumačio Silvester Stalone. Tvrdi da će ostati u Kijevu dokle god se rat ne završi.

Bivši ukrajinski teniser, koji je posledji meč u karijeri odigrao protiv Novaka Đokovića u Rimu 2018. godine i koji je izgubio svih šest duea sa srpskim igrčem, se ovako obratio svojim pratiocima na Instagramu.

"Nemam potrebu da odgovorim na mnoga postavljena pitanja, pa ću napsiati sve odjednom. Vesti o ratu su me stigle dok sam bio u Turskoj. Došao sam tamo dan pre nego što je sve počelo i poveo sam svoju sestru i majku. Zašto? Jer sam na osnovu infromacija koje sam čitao shvatio da postoji velika šansa da Kijev i cela naša zemlja budu napadnuti. Zato sam pitao sebe šta će da se dogodi u prvim danimaa i nedeljama. Shvatio sam da svi biti u panici, pa i ja i da bi za mene najbolje bilo da obavestim ceo svet i da pomognem i prikupim novac za našu vojsku", počeo je Dolgopolov.

Tada je odlučio da počne sa treninzima.

"U razmaku od nekoliko dana smo ja i moja voljena Ukrajina napadnuti i niko na svetu nije imao dilemu oko toga ko je agresor. U tim trenucima sam već počeo da vežbam pucanje i imao sam sreću da me je profesionalni vojnik učio između pet i sedam dana. Bilo im je drago da pomognu kada su čuli moj cilj i zbog toga sam zahvalan našim prijateljima u Turskoj. Nisam Rambo, ali sam za nedelju dana postao dosta dobar sa oružjem u ruci i mogu da pošaljem metak u glavu u tri od pet pokušaja sa oko 25 metara u mirnom, trenažnom, okruženju."

Već tada je počeo da sprema plan za povatak u domovinu.

"Dok smo vežbali ja sam tražio način da se vratim i pronašao sam nekoliko ljudi koju planiraju da idu u Ukrajinu iz Amerike. Kada smo se spremili, krenuli smo na putovanje. Uzeli smo neke pancire za nas i našu vojsku. Odleteli smo u Zagreb i tamo smo kupili sve što nam treba, poput dvogleda sa noćnom optikom i raznih drugih stvari. Odvezli smo se kroz Evropu i iz Poljske smo ušli u Ukrajinu. Sada sam konačno u Kijevu. Ovo je moj dom i braniću ga sa svi mljudima koji su ostali. Zahvalan sam svima. Ponosan sam na to kako je Ukrajina ujedinjena uprkos svim pritiscima. Ovo je naša zemlja i ostaću u Kijevu dokle god ne pobedimo, pa i posle toga", zaključio je Dolgopolov.