Nezaustavljiv

NADAL POSLE DRAME U FINALU, SADA JE UBEDLJIVO PRVI NA LISTI: Ima 3.000 bodova više od Novaka, juri još jedan rekord!

Autor Nikola Lalović

Nadal je trenutno na 209 nedelja na vrhu ATP liste, ali ako ovako nastavi smanjiće razliku u odnosu na Novaka.

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal je nastavio sa nizom pobeda! Sastao se u polufinalu Indijan Velsa sa mladim Karlosom Alkarazom i uspeo je posle velike borbe da savlada svog zemljaka i plasira se u finale.

Pokazao je svu raskoš svog talenta Alkaraz, uspeo da uzme jedan set, ali kada Rafa igra u ovakvoj formi zaista mu niko ne može ništa!

NADAL - ALKARAZ 6:4, 4:6, 6:3

U prvom setu je viđena prava drama jer je Nadal izgubio servis u prvom gemu, a onda uzeo dva brejka i poveo. Odmah potom je ponovo izgubio servis, samo da bi u desetom gemu seta opet uzeo servis rivalu i uzeo set.

U drugom setu nije mladi Alkaraz pao već je sada on tri puta uzimao servis Nadalu i pobedio ga je 6:4 za nastavak drame. Ipak nije imao snage da dođe do pobede i Nadal će se u finalu sastati sa domaćim takmičarem Tejlorom Fricom koji je dobio Andreja Rubljova u drugom polufinalu.

Plasmanom u finale Nadal je osigurao povratak na treće mesto na ATP listi od ponedeljka, pošto će imati bar 7.115 bodova i prestići će Aleksandra Zvereva. A u ATP trci je ubedljivo prvi!

On je od početka sezone uzeo 3.350 bodova, skoro duplo više od drugoplasiranog Danila Medvedeva sa 1.720 poena. A sezona na šljaci još nije ni počela!

Novak Đoković je igrao na samo jednom turniru od početka godine i ima samo 90 osvojenih bodova za sada, pa nije ni u prvih 100 na ATP trci. Ako Nadal ovako nastavi samo je pitanje trenutka kada će ponovo biti prvi na ATP listi.