SVI DETALJI

NOVAK I SRBIJA SPREMNI ZA ŽREB DEJVIS KUPA: Opet možemo na Hrvate, ove godine se DRASTIČNO menja sistem takmičenja!

Autor Nebojša Marković

Već 31. marta znaćemo ko su rivali Srbije u borbi za "salataru".

Izvor: Profimedia/MN Press

Srbija će i ove godine napadati trofej u Dejvis kupu, a sada je poznato kako bi njihov put do tamo mogao da izgleda.

Organizatori finala Dejvis kupa objavili su sastav šešira za ovosezonsko takmičenje, a Srbija se nalazi u trećem šeširu!

Novak Đoković je ove sezone do sada nastupio na samo jednom turniru, njegovi fanovi željno iščekuju sezonu šljake u Evropi kada će moći bez problema da učestvuje na turnirima, a sada će najbolji igrač sveta saznati i kako bi mogao da izgleda put Srbije ka "salatari".

Srbija se nalazi u trećem šeširu pred žreb grupne faze, sa selekcijama Kazahstana, Belgije i Argentine. Na završnom turniru će učestvovati 16 reprezentacija podeljenih u četiri grupe sa po četiri tima, ali će ovoga puta završnica Dejvis kupa biti izdeljena na dva dela.

Grupna faza će se igrati od 14. do 18. septembra, posle US opena, dok će se nokaut faza od četvrtfinala do finala igrati na kraju sezone, od 23. do 27. novembra. Evo i koga bi sve Srbija mogla da izvuče na žrebu:

  • PRVI ŠEŠIR: Hrvatska, Španija, Francuska, SAD
  • DRUGI ŠEŠIR: Nemačka, Kanada, Italija, Velika Britanija
  • TREĆI ŠEŠIR: Kazahstan, Belgija, SRBIJA, Argentina
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Švedska, Australija, Holandija, Južna Koreja

Žreb je na programu 31. marta od 14.00 časova, a svaka od grupa biće organizovana u jednoj od četiri zemlje koje budu deo te grupe. Inače, prošle godine je učestvovalo 18 timova u šest grupa po tri tima, tako da će Dejvis kup za 2022. biti drastično drugačiji i jednostavniji.