Tenis

POTVRĐENO: NOVAK IDE DA IGRA SA NADALOM! Najbolji na svetu KONAČNO na terenu, nastupaće non-stop!

Autor Mladen Šolak

Oglasio se organizator!

Izvor: MN Press

Novak Đoković učestvovaće krajem meseca na turniru u Madridu (od 26. aprila do 8. maja), potvrdio je u utorak organizator. To znači da je najbolji teniser sveta rešio da narednih sedmica igra praktično non-stop, jer će od predstojećeg vikenda učestvovati na turniru u Monte Karlu, a onda će doći u Beograd na "Srbija Open" koji počinje 18. aprila.

Na taj način, Novak će se konačno vratiti turnirima i igrati u kontinuitetu posle praktično četiri meseca bez ozbiljnih izazova, tokom kojih je prošao pakao u Australiji, a onda se nakratko vratio na teren za turnir u Dubaiju, pre mesec i po.

Organizator turnira u glavnom gradu Španije potvrdio je i da dolazi Rafael Nadal, najbolji igrač ove sezone, kao i veliki talenat Karlos Alkaraz, koji je proteklog vikenda u Majamiju spektakularno osvojio titulu i ispisao istoriju. Nema dileme, biće to veoma veliki izazov za Noleta i prave provere pred Rolan Garos, koji je ove godine na programu od 22. maja do 5. juna.

Novak će tako na terenu u predstojećim sedmicama braniti prvo mesto, dok će njegov trenutno najveći rival Danil Medvedev morati na prinudnu, višemesečnu pauzu. Rus je tokom američke turneje propustio dve velike šanse da dočeka sezonu na šljaci na prvom mestu, ali je razlog za njegov pad u formi očigledno bio i problem sa hernijom.

Zbog toga je Novak dočekao svoj praktični početak sezone na mestu "Broj 1" i Beograd će imati zadovoljstvo i privilegiju da ovog meseca uživo gleda kako najbolji na svetu hvata zalet za najveće izazove.

Novak je turnir u Madridu osvojio tri puta - 2011, 2016. i 2019, a zanimljivo je da u glavnom gradu Španije nijednom nije izgubio u finalu. Prošle sezone nije učestvovao, što je iskoristio Saša Zverev da podigne trofej posle trijumfa protiv Rafe Nadala u četrvtfinalu, Dominika Tima u polufinalu i Matea Beretiija u finalu.