Uživo

DEBAKL! NOVAK ODMAH ISPAO SA TURNIRA, NE LIČI NA SEBE: Katastrofa Đokovića u Monte Karlu, ovo NIŠTA NE VALJA!

Prvi meč posle mesec i po dana nije prošao nimalo dobro po najboljeg tenisera sveta.

Izvor: Profimedia

Znali su svi, pa i Novak Đoković, da će biti teško po povratku na teren nakon mesec i po dana pauze, ali teško da je iko očekivao da odmah vidimo senzaciju u Monte Karlu.

Najbolji teniser sveta ispao je već u drugom kolu turnira u Kneževini, pošto ga je sasvim zasluženo sa turnira izbacio Alehandro Davidović Fokina - 1:2!

Španac je savladao Đokovića 6:3, 6:7, 6:1 i fenomenalnom partijom odigrao meč karijere. Nikada do sada nije pobedio nekog svetskog broja jedan, a kako je igrao na šljaci Monaka, to je i zaslužio.

Đoković je od starta meča delovao sporo, stegnuto i donosio je odluke koje je Fokina odlično čitao tokom najvećeg dela susreta. Prvo nije bekhend funkcionisao, a onda je i forhend u kasnijoj fazi meča počeo da pravi probleme kada je bekhend proradio.

Za to vreme, Davidovič Fokina je poput ratnika stizao svaku lopticu, imao kreativna rešenja za osvajanje vinera, a čak se i pet-šest puta bacao na šljaku u želji da stigne do loptice. Jeste ga to u par navrata i povredilo, igrao je izgrebane ruku i poderanih kolena, ali ništa mu nije predstavljalo prepreku.

Kada je Đoković uspeo da se probudi u drugom setu i napravi preokreta, a onda u dramatičnom taj-brejku ipak tas na vagi prevali na svoju stranu, Španac se nije dao.

Pred treći set, obojica igrača su otišla u svlačionicu na kraću pauzu, a iz nje su izašli kao drugačiji igrači. Đoković, potpuno prazan i bez energije da još jednom "zapne"; Davidovič Fokina oran i inspirisan da ipak dovrši započeto.

U tome je na kraju i uspeo, poslavši Đokovića kući, imajući u vidu da najboljeg tenisera sveta naredne sedmice očekuje učešće na ATP turniru u Beogradu...

18:29

KRAJ - NOVAK ĐOKOVIĆ ISPAO IZ MONTE KARLA!

Debakl najboljeg tenisera u prvom meču posle mesec i po dana - savladao ga je Alehandro Davidovič Fokina 6:3, 6:7, 6:1!

Uspeo je da preživi dramu u drugom setu i produži meč, ali posle toga i ono malo što je funkcionisalo, više nije radilo posao. Fokina zasluženo ide u 3. kolo turnira!

Uskoro opširnije...

Izvor: Profimedia

18:21

NOVAK SE RASPADA - NOVI BREJK I 1:4!

Fokina je sada vrlo blizu pobede. Đoković je izgubio gem na servis Španca, a potom i svoj servis gem pa će Davidovič Fokina servirati za 5:1...

18:10

NAPOKON! NOVAK JE SPASAO TRI BREJK LOPTE, 1:2

Uspeo je i ovaj gem da preživi, a da ni sam ne zna kako! Tri brejk lopte je imao Davidovič Fokina, ali žilav je najbolji teniser sveta.

18:00

I DOK KAŽEŠ "KEKS", 0:2 ZA ŠPANCA!

Očas posla je Novak sebi napravio nove probleme. Jeste uspeo da na sjajan način preokrene u drugom setu, ali sada će ponovo morati da juri zaostatak.

17:56

LOŠ START NOVAKA - BREJK FOKINE, 0:1

Imao je Đoković 40:15 u ovom gemu, ali ga je izgubio! Nekoliko jeftinih grešaka, pa onda i dupla servis greška. Mnogo toga dopušta Davidoviču Fokini...

17:50

IGRAČI IŠLI U SVLAČIONICU

Malo duža pauza jer su obojica otišli u svlačionicu posle drugog seta... Davidovič Fokina da se presvuče, a i Novak je išao da se osveži.

17:42

EVO GAAAA! NOVAK JE IZJEDNAČIO, 1:1 U SETOVIMA!

Đoković osvaja taj-brejk drugog seta 7:5! Bilo je 5:5 i pitanje da li će biti meč lopte za Španca, ali najbolji na svetu je uspeo da preživi!

Igra se dalje!

Izvor: Sportklub/Screenshot

17:33

IDEMO U TAJ-BREJK, 6:6!

Đoković je uspeo da solidno odservira, ali ovaj taj-brejk bi mogao sve da reši!

17:27

NOVAK JE NA GEM OD PORAZA - 5:6

Servirao je malopre za osvajanje seta, sada će morati za ostanak u meču...

17:23

NEVEROVATNO... NOVI BREJK ŠPANCA, 5:5

Kako Đoković sebi voli da zagorčava život, pa to je neverovatno... Servirao je za izjednačenje u setovima, a onda olako dopustio dve brejk lopte Fokini. Prvu je spasio, ali ne i drugu.

17:17

RASPALA SE IGRA ŠPANCA - BREJK I 5:4 ZA NOVAKA!

Đoković je gubio 2:4, a sada će servirati za prvi set! Treći gem u nizu, izgleda da ona rana koju je Fokina zaradio na šaci prilikom pada debelo utiče na njegovu igru.

Sada Novak ovo mora da iskoristi...

17:15

KONAČNO - ĐOKOVIĆ IZJEDNAČIO, 4:4!

Toliko se to čekalo, Novak uspeva da izjednači u drugom setu nakon odličnog, savršenog gema na svoj servis. Konačno je odservirao i prvi as...

Izvor: Profimedia

17:09

FESTIVAL BREJKOVA, BRAVO NOVAČE - 3:4

Izgleda da se Fokina malo povredio prilikom jednog teatralnog bacanja da stigne lopticu. I Novak to koristi da napravi brejk - ovo je treći uzastopni brejk u drugom setu!

Ponovo je Novak blizu izjednačenja...

17:04

NEVEROVATNO - NOVAK "POKLANJA" BREJK ŠPANCU, 2:4

Spasio je dve brejk lopte na odličan način, ali Đoković je potom jefitnom greškom poklonio treću svom protivniku. I Davidovič Fokina je koristi...

16:56

EVO GA! NAJZAD BREJK ĐOKOVIĆA - 2:3!

Stiže Novak do 15:40 na servis Fokine i odmah stiže da iskoristi prvu. Napokon, sada će servirati za izjednačenje u drugom setu!

16:53

NAPOKON GEM ZA NOVAKA - 1:3

Posle pet uzastopnih gemova Španca, Novak sada prekida seriju bez izgubljenog poena.

16:49

NOVAK NE KORISTI ČAK 5 BREJK LOPTI - 0:3

Bilo je 4:3 u prvom setu kada je Novak uzeo poslednji gem. Od tada serija 5:0 za Španca - osvojio je prvi set, a onda i u drugom stekao veliku prednost.

Još nema buđenja Đokovića iako je u ovom gemu imao čak pet brejk lopti. Mnogo propuštenih prilika sada u gemu koji je trajao gotovo 15 minuta...

16:34

KATASTROFA - OPET BREJK, NOVAK U PROBLEMU!

Sada je 2:0 za Davidoviča Fokinu u drugom setu! Uopšte nema one emocije kod Novaka, uopšte ne pokazuje da se nervira zbog lošeg rezultata.

Španac koristi svaku priliku koja mu se danas ukazuje i kažnjava svaku kraću lopticu.

Izvor: Profimedia

16:28

NOVAK PROPUŠTA BREJK ŠANSU - 0:1

Nastavlja Davidovič Fokina s odličnom igrom. Novak je imao brejk loptu, ali je po vrlo vetrovitom vremenu pokušao da odigra drop šot, što nikako nije bila dobra odluka.

16:21

ŠOK - NOVAK IZGUBIO PRVI SET!

Loša igra i 6:3 za Davidoviča Fokinu! Bio je ovo jako loš prvi set Đokovića posle mesec i po dana pauze, a i Španac je igrao nadahnuto, sve je stizao i birao odlične udarce. Moraće Novak daleko bolje od ovoga ako želi da izbegne šokantan poraz.

16:16

FOKINA JE BLIZU 1. SETA - 3:5

Španac stiže do važnog gema iako je Novak uspeo da lepo stigne do 30:30. No, posle toga jedan odličan poen rivala i jedna greška Đokoviča...

16:09

MALO SE NOVAK OSLOBODIO - 3:4

Kao da malo "čistije" udara lopticu, kao da se sada malo bolje kreće. Dva gema u nizu za Novaka, ali posao je i dalje daleko od gotovog. Još uvek to može da bude daleko, daleko bolje.

16:04

KONAČNO! NOVAK VRAĆA JEDAN BREJK - 2:4!

Napokon se desilo da i Novak odigra jedan odličan gem. Uspeo je da iskoristi prvu brejk loptu koju je imao. Samo jedan izgubljen poen na servis Španca.

Da vidimo sada šta može...

16:00

KATASTROFA ZA NOVAKA - DUBLI BREJK, 1:4!

Očajan gem za Novaka! Uspeo je da od 0:30 stigne do gem lopte, ali posle toga nekoliko loših poena uz sjajnu igru Španca i to je sada ogromna prednost za Fokinu!

Ovo uopšte ne izgleda dobro...

15:54

NIŠTA NE FUNKCIONIŠE - 1:3 ZA ŠPANCA

U poslednjih 14 poena, Novak je osvojio samo dva! Dosta neiznuđenih grešaka, bekhend ne funkcioniše uopšte i Davidovič Fokina to koristi.

15:50

BREJK ŠPANCA, NOVAK SE MUČI - 1:2

Jako stegnut početak meča Đokovića! Stigao je Davidovič Fokina do 15:40, a onda Novak bira drop šot i to nije bio dobar izbor...

15:46

RUTINSKI GEM ZA ŠPANCA - 1:1

Davidovič Fokina bez izgubljenog poena stiže do izjednačenja, pa će ponovo Novak biti na servisu.

15:43

IZVUKAO SE ĐOKOVIĆ - 1:0!

Spasao je Novak dve brejk lopte u prvom gemu u meču. Bio je neubedljiv, ali je uspeo da se izvuče. Ovo je bilo i očekivano posle duge pauze...

15:35

NOVAK JE PRVI NA SERVISU!

Počeo je meč 2. kola mastersa u Monte Karlu!

15:28

ĐOKOVIĆ JE IZAŠAO NA TEREN!

Počelo je zagrevanje, uskoro počinje meč u Monte Karlu!

15:15

NOVAK USKORO NA TERENU - KONAČNO!

Lorenco Muzeti je rutinski slavio 6:2 u trećem setu protiv Benoe Pera i to sada znači da će uskoro na taj teren izaći i Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina.

14:42

JOŠ ĆEMO ČEKATI NOVAKA!

Za sve one koji su Novaka želeli da vide što pre na terenu, ipak loša vest. Meč Muzetija i Pera je otišao u treći set, tako da ćemo morati da čekamo još.

Francuz je protiv Italijana dobio taj-brejk drugog seta i sada je tamo 1:1. Uskoro počinje odlučujući set na tom meču.

13:20

KADA NOVAK IZLAZI NA TEREN?

Đoković i Davidovič Fokina igraju treći meč na centralnom terenu u Monte Karlu. Prvi je Danijel Evans rešio u svoju korist protiv Benžamana Bonzija, a na terenu su trenutno Lorenco Muzeti i Benoa Per.

Taj meč počeo je oko 13.10, tako da će Novak još morati da pričeka da dođe na red...

13:15

Dobro došli u MONDO Live

Budite ovog popodneva uz MONDO i pratite uživo tekstualni prenos meča Novaka Đokovića i Alehandra Davidoviča Fokine u okviru drugog kola mastersa u Monte Karlu.

Okršaj Srbina i Španca očekuje se oko 15 časova.

Ukratko

  • ĐOKOVIĆ - DAVIDOVIČ FOKINA 1:2 (3:6, 7:6, 1:6)
  • Novak je u 2022. nastupio samo u Dubaiju
  • Protiv Davidoviča Fokine ima dve ubedljive pobede u isto toliko mečeva
učitaj još +