SPEKTAKL U BEOGRADU

OVO JE ŽREB SRBIJA OPENA - NOVAK DOBIO NEZGODAN PUT KA TROFEJU: Na početku Srbi, a u četvrtfinalu grend slem šampion!

Autor Nebojša Marković

Srpski teniseri saznali su protiv koga će igrati na turniru u Beogradu.

Izvor: MN Press

Uskoro počinje teniski spektakl u Beogradu - održan je žreb ovosezonskog Srbija opena, ATP turnira iz serije 250 na kojem će i ovog puta nastupati najbolji teniser sveta, Novak Đoković.

Upravo on je saznao da će naredne sedmice na terenima TC "Novak" na Dorćolu imati dosta srpskih tenisera na svom putu ka trofeju!

U ponedeljak startuje Srbija open u Beogradu, na kojem će Đoković morati da stigne makar do polufinala kako bi i matematički obezbedio prvo mesto na ATP listi usled "napada" koji bi mogao da na njega izvrši Aleksander Zverev.

Đoković će kao prvi nosilac biti slobodan u prvom kolu, dok će u drugom igrati protiv jednog od dvojice srpskih igrača - talentovanog Hamada Međedovića ili Lasla Đerea koji je u sjajnoj formi.

Ako tu pobedi, Đoković bi u četvrtfinalu mogao da igra sa ove sezone fenomenalnim Miomirom Kecmanovićem ili čak grend slem šampionom Dominikom Timom, koji se već dugo muči sa povredama.

U eventualnom polufinalu, Novaku su projektovani Filip Krajinović ili Karen Hačanov, dok pre finala neće moći da se sastane sa igračima iz druge polovine žreba, gde se nalaze Andrej Rubljov, Fabio Fonjini i Kristijan Garin.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, nisu baš imali jednostavan žreb. Kecmanović će u prvom kolu na megdan Rišaru Gaskeu pre eventualnog duela sa Timom.

Filip Krajinović će morati da igra sa Davidom Gofanom, a ako slavi, mogao bi na megdan Žoau Souzi. Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a ako pobedi, protiv boljeg iz meča Garin - Holger Rune. ATP turnir u Beogradu igra se od 18. do 24. aprila.