VOLI GRAD

NOVAK ME VODIO PO BEOGRADU, PAMTIM HLEB I AJVAR! Teniska zvezda posle 10 MESECI opet na terenu - odabrao Srbiju

Autor Milutin Vujičić

Dominik Tim se nada da će opet dolaziti u Beograd.

Izvor: MN Press

Austrijski teniser Dominik Tim dugo nije izlazio na teren, ako ne računamo nedavni čelindžer u Marbelji, onda još od juna prošle godine i turnira na Majorci nije odigrao pravi meč!

Mučile su ga brojne povrede, a odabrao je da se vrati na Serbia Openu. Na turniru koji se održava od 18. do 24. aprila u Beogradu biće jedna od najvećih zvezda, naravno uz Novaka Đokovića, a na konferenciji za medije je istakao da je iza njega težak period.

"Veoma sam srećan što se vraćam na teren u Beogradu. Bio sam pre 2 god na Adrija turu, prošle godine sam hteo da dođem, ali nisam mogao zbog povrede. Ovo je prvi turnir u 10 meseci, ne znam kako ću moći da igram, ali ono što znam da ću dati 100% od prvog do poslednjeg poena. Igrao sam čelendžer u Marbelji, zatim bio pozitivan na korona virus, ponovo sam pauzirao, pa sam trenirao samo 10 prethodnih dana. Nije to bila idealna priprema, ali ovo je moj prvi turnir i nadam se da ću igrati dobre mečeve...", rekao je Austrijanac u obraćanju novinarima.

Prošli put je uživao u Beogradu, ali sada nije imao previše vremena da bi razgledao grad. Ipak, priznaje da su ga od hrane oduševili ajvar i domaći hleb.

"Sada sam zaista zauzet, dva puta dnevno treniram. Pre 2 godine je situacija bila opuštenija, Novak mi je sve pokazivao, grad, restorane. Bio sam prvi put ovde i veoma sam uživao, mnogo je ljudi napolju, grad je na reci, to je veoma lepo i srećan sam zbog tog iskustva pre 2 godina, ali kao što sam reako sada sam jako zauzet i nemam puno vremena da šetam", poručio je Tim.

Osvajač US opena iz 2020. godine dodaje i da će mu biti teško da dođe do finala u Beogradu, posle tkakve pauze, ali iako nema velika očekivanja želi da se lepo zabavi i uživa u Beogradu.

Podsetimo, Timov prvi protivnik je Džon Milman, dok u drugoj rundi može na Miomira Kecmanovića.