POZNATO JE SVE

RUS STOJI NA NOVAKOVOM PUTU DO FINALA! Đoković dobio protivnika u polufinalu - on ga je već jednom pobedio!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković će u polufinalu Sebia opena igrati protiv Karena Hačanova.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nalazi se Novak Đoković na dva koraka do titule na Serbian openu. Prošao je u polufinale takmičenja u Beogradu i sada je saznao i ko stoji na putu između njega i finala. U pitanju je ruski teniser Karen Hačanov.

U poslednjem meču dana na Dorćolu je Rus savladao brazilskog predstavniak Tijaga Monteira (7:5, 6:4) i zakazao je okršaj sa srpskim igračem. Taj meč će se igrati u subotu, pa će tako i jedan i drugi imati dan odmora za pripremu.

Biće to njihov sedmi okršaj. U šest dosadašnjih je srpski igrač pet puta slavio. Jedini poraz je doživeo u finalu Mastersa u Parizu 2018. godine.

"Drago mi je što ću imati dan odmora. Karen je već ustaljen među najboljih 20 na sveut. Visok, snažan igrač, agresivan. Izgubio sam pre nekoliko godina od njega u Brseiju kada je imao najbolju sezonu. Trenirali smo ovde u Beogradu pre nekoliko dana, dobro ga poznajem. Znam šta mi je činiti, neću da otkrivam tajne taktike", rekao je Novak na konferenciji za medije.

Đoković igra sa dosta oscilacija u srpskoj prestonici, posle dva maratonska meča je savladao prvo Lasla Đerea, pa onda i Miomira Kecmanovića.