Tenis

NOVAKOVE PRVE REČI - "IZVINITE SVI"! Đokoviću zbog jednog bilo NAJVIŠE žao posle finala

Autor Mladen Šolak

"Molim vas, vratite nam se", rekao je svetski "Broj jedan" u obraćanju publici

Izvor: MN Press

"Hristos vaskrse, srećan Uskrs. Žao mi je što se ovako završilo, jer ste doprineli da dođem do finala. Izvinjavam se svima koji su danas došli što nisu videli veću borbu u trećem setu. Nažalost, to je sport, individualni sport, ako nešto otkaže,teško da može da ide, pogotovo na novom nivou", rekao je Novak Đoković posle poraza u finalu "Serbia Opena".

Njega je u meču za titulu savladao osmi teniser sveta, Andrej Rubljov, pre svega zbog boljeg fizičkog stanja, jer Nole u trećem setu praktično nije bio u stanju da se bori, pa ga je izgubio sa "nulom". Naravno, to ne umanjuje uspeh ruskog igrača.

"Želeo bih da čestitam Andreju. Andrej, čestitam ti, ti si veliki šampion, sjajan momak, Beograd i Srbija te vole i molim te vrati se sledeće godine", dodao je Nole.

Đoković je čestitao i svom mlađem bratu Đorđu Đokoviću, kao i svim svojim bliskim osobama.

"Volim i našeg trećeg brata koji nije ovde, kao i celu porodicu, familiju, rodbinu, toliko ljudi koji su nam bliski. Predivan je i jedinstven osećaj igrati pred vama. Ima tu mnogo emocija, bila je burna nedelja za mene, imao sam različite uloge, ne samo kao igrač i bilo je izazovno, al ii veliko zadovoljstvo. Imao sam priliku da igram u svom gradu i srce mi je ispunjeno, zahvaljujući vama".

Novak je za kraj zamolio gledaoce da i sledećeg proleća dođu na turnir.

"Hvala publici, doalzili ste nam u velikom broju ovih dana, molim vas vratite nam se i sledećih godina u ovom broju. Volim vas puno", poručio je svetski "Broj jedan", pred kojim je nedelju dana odmora do turnira u Madridu.