Šampionski ispraćaj

NOVAK OKUPIO SVOJA TRI MUSKETARA: Sa njima je OSVOJIO sve i ovako ih je ispratio! (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Đoković napravio sjajan gest posle finala "Serbia Opena"

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Posle poraza u finalu "Serbia Opena" protiv Andreja Rubljova, Novak Đoković je sam bio voditelj posebne ceremonije pred punim tribinama. Najbolji teniser svega se u Beogradu oprostio od svojih doskorašnjih saradnika, sa kojima je deceniju i po osvajao titule i postao najbolji teniser u istoriji.

Jednog po jednog, Đoković je pred navijače pozivao bivšeg trenera Marijana Vajdu, kondicionog trenera Gebharda Griča i fizioterapeuta Miljana Amanovića. Novak ih je nazvao ljudima koji su obeležili njegov život, koji su mu prijatelji, familija...

"Sa nama su svi originalni musketari. Njih trojica koji su bili sa mnom više od 10, 15 godina i sa kojima sam napravio najveće uspehe", rekao je Đoković. "Iako sam završio saradnju sa Marijanom, Džidžijem i Miljanom, nisam imao priliku da ih sve okupim na mestu i da upriličim i obeležim sve to i jednu eru tokom koje smo napravili velike stvari. Zato sam iskoristio priliku da ih danas okupim i da budu sa nama", rekao je Nole, pa predao mikrofon slovačkom stručnjaku Marijanu Vajdi.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

"Hvala Novaku za sve što si uradio za mene prethodnih godina, uživao sam u većini vremena. Hvala i porodici Đoković koja me je izabrala na početku kada su odlučivali ko će raditi sa Novakom. Hvala i mojoj porodici, koja me je podržala. Na kraju, hvala i meni što sam to uspeo", rekao je ponosno Vajda.

Gebhard Grič je takođe izrazio veliku zahvalnost Novaku i domaćinima, a onda je mikrofon dobio fizioterapeut i Đokovićev kum, Miljan Amanović.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

"Hristos vaskrse, želim Novaku i njegovoj porodici da zahvalim za 15 godina koje smo proveli zajedno, deluje da je bilo jako kratko, ali hvala na svim trenucima koje smo proveli zajedno i nadam se da ćeš Novače nastaviti da igraš, hvala vam svima", rekao je on.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Posle trojice "musketara", jako dirljiv govor održao je i Noletov "teniski otac", Nikola Pilić.