TO JE TO

RUBLJOV SVESTAN ZAŠTO JE POBEDIO ĐOKOVIĆA! Rus slavio, pa pričao o Vimbldonu: Preti im KAZNA ako to ne promene!

Autor Nemanja Stanojčić

Andrej Rubljov je pobedio Novaka Đokovića, pa je pričao o samom meču, ali i temi koja je u žiži javnosti u poslednje vreme.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Pehar se iz Beograda seli u Moskvu. Andrej Rubljov slavi pobedu protiv Novaka Đokovića i sa sobom nosi trofej sa Serbia opena. Posle velike borbe i tri seta je uspeo da slomi prvog tenisera sveta.

Ruski teniser je posle velike pobede razgovarao sa predstavnicima medija i tom prilikom je i sam priznao da dobro zna zašto je pobedio Srbina i šta je bio ključ, ali to nije bila jedina tema.

Andrej je od starta bio iskren i rekao je da zna da je umor glavni razlog trijumfa.

"Ja sam igrao na visokom nivou, on je bio na srednjem, nije igrao toliko dobro. Umorio se, imao je previše mečeva u tri seta, stiglo ga je. Mogao je da mi uzme servis na početku trećeg seta, nije uspeo, posle nije imao snage", počeo je Rubljov.

Kao presudni trenutak ističe početak trećeg seta.

"Tokom meča sam osetio da Novak nije na sovm normalnom nivou, osetio sam da imam šansu da pobedim ako nastavim da igram dobro, a on ne unapredi svoju igru. Govorio sam sebi da treba da ostanem fokusiran, kada sam izdržao brejk šanse i napravio brejk, osetio sam da je umoran, na 3:0 sam znao da ću pobediti ako taj gem dobijem i ako ga izgubim da može da se vrati."

Pohvalio je beogradsku publiku.

"Uvek je lepo igrati pred navijačima. Lepo je videti navijače, normalno je da su navijali za Novaka, tako i treba, ovo je njegova kuća. Voleo bih da tribine stalno budu pune, pa neka ljudi biraju na čijoj će strani biti. Uvek je lepše tako igrati."

Inače, Rubljov je jedan od retkih igrača koji je pobedio i Novaka i Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

"Svi oni su posebni prva je bila protiv Rodžera, nisam očekivao to, emocije su bile neopisive, pa protiv Rafe na omiljenoj podlozi u Monte Karlu, bilo je nerealno, sada Novaka u finalu što je posebno po tome. Ne mogu da izaberem pobedu koja mi je najdraža od tih."

Postoje spekulacije da će ATP i VTA organizovati sastanak na kom će kazniti Vimbldon tako što neće računati bodove sa tog grend slema. To bi bila kazna za njih zato što su odlučili da zabrane ruskim i beloruskim teniserima da igraju na turniru.

"Čuo njihova kazna krši pravila. ATP i VTA i zahvalan sam im na tome, jer imaju veliki uticaj da nas brane. Nadam se da će ako donesu odluku o tome da nema poena, da će Vimbldon promeniti odluku i da ćemo promeniti odluku. Želim da pomgnem na bolji način, da pričamo o pozitivnim stvarima, videćemo šta će se dogoditi."

Na kraju je otkrio i šta nedostaje turniru u Beogradu da napreduje i da iz kategorije 250 pređe na 500.

"Mislim da imaju sve što je potrebno za turnir 500, jedine dve stvari koje možda nedostaju, su veći stadionu, ovde Centralni teren jeste veliki, ima smao dve strane, teren 1 bi trebalo da bude veći, svi ti turniri imaju ta dva velika terena. Sve ostalo je stvarno sjajno, imamo sve uslove, hrana je dobra, sve je super", zaključio je Rubljov.