ZANIMLJIVO

ĐOKOVIĆ KANDIDAT ZA KUĆU SLAVNIH! Novak se nalazi u SAMO dve kategorije - evo kako možete da glasate za njega i Srbiju!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković je među kandidatima za tenisku Kuću slavnih, mada je mnoge začudilo što ga nema u više kategorija..

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Novak Đoković je među kandidatima za ulazak u tenisku Kuću slavnih. Čelnici te organizacije su napravili listu od pet kategorija za koje može da se glasa. Ono što je mnoge začudilo jeste to da se prvi reket sveta našao u konkurenciji u samo dve kategorije...

Nole je u izboru za "epsko rivalstvo" sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Pored njih su tu Pit Sampras i Andre Agasi, Serena i Venus Vilijams, Štefi Graf i Monika Seleš i drugi rivali. Druga kategorija je "najpoznatije proslave". Te 2010 godine su posle titule on i sunarodnici odlučili da se ošišaju na ćelavo na terenu.

Tu su još tri kategorije, poput "pepeljugine priče" u kojoj se nalazi osvajanje Vimbldona Gorana Ivaniševića 2001. godine, zatim "najbolji povratak u meč" gde je ovogodišnji Australijan open i preokret Rafaela Nadala protiv Danila Medvedeva, kao i "momenat nacionalnog ponosa" u kom se takođe nalazi Ivanišević iz 2001. godine, kao i Endi Marej i Vimbldon iz 2013.

Novaka nema ni u jednoj od te tri spomenute druge kategorije, iako je imao neke spektakularne mečeve, poput preokreta protiv Federera u finalu Vimbldona 2019. godine kada je spasao dve meč lopte.

"Trojica velikih rivala su bila maestralna u međusobnim duelima. Te 2004. godine su Rodžer i Rafa odigrali svoj prvi meč. Novak i Nadal su imali 58 okršaja, Srbin i Švajcarac su 50 puta odmerili snage. Njihovo rivalstvo je promenilo ovaj sport", navodi se u obrazloženju za kategoriju rivalstava.