Užasno je!

BEKEROVA PRVA NOĆ U OZLOGLAŠENOM ZATVORU: Nemci otkrili detalje - dozvoljena mu samo JEDNA stvar!

Autor Dušan Ninković

Legendarni nemački teniser Boris Beker moraće da se navikne na loše uslove u kojima već živi oko 1.300 zatvorenika.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Boris Beker je osuđen na dve i po godine zatvora zbog proglašavanja bankrota i sakrivanja podataka o imovini kako bi izmirio svoje dugove. On je odmah nakon izicanja presude prebačen u jedan od najozloglašenijih britanskih zatvora, u kojem je već proveo prvu noć.

Nemački mediji prenose da slavni teniser nema nikakve privilegije u zatvoru, iako je najpoznatiji stanovnik ozloglašenog Vandsvorta.

Nekadašnji trener Novaka Đokovića imao je isti tretman kao i svi drugi, pa je u prvim satima boravka u zatvoru dobio samo ono što se podrazumeva.

"Smeo je da obavi samo jedan telefonski poziv", preneo je nemački Bild.

Svojevremeno je BBC prikazao kako ovaj zatvor izgleda iznutra:

Zatvor Vandsvort
Izvor: Youtube/BBC News

Prethodnih dana su o detaljima pisali i engleski mediji, koji su otkrili da će prva tri dana Boris provesti u samici. To je uobičajena praksa za nove zatvorenike, kako bi imali vremena da se prilagode pravilima pre nego što budu prebačeni u ćeliju sa drugim ljudima koji služe kaznu.

Što se tiče ćelije u kojoj će se Beker nalaziti, Englezi tvrde da u njima higijena nije na visokom nivou i da toaleti koji su njihov sastavni deo ne nude nimalo privatnosti. To znači da ne postoji nikakav paravan između wc-a i ostatka prostorije u kojoj su zatvorenici.

"Dejli Mejl" je juče u opširno pisao tekst o svim uslovima koji će sačekati legendarnog nemačkog tenisera.

On će se suočiti sa brutalnošću zatvorskih čuvara, gotovo svakodnevnim tučama zatvorenika, prljavštinom, pacovima, narkoticima, nasiljem u brojnim oblicima, depresijom, psihičkim poremećajima, retkim izlascima iz ćelije...

Zatvor Vandsvort je jedan od najlošijih u Britaniji, a u njemu je trenutno smešteno 1.300 osoba, što je daleko iznad kapaciteta.

Drugi deo pomenute reportaže:

Zatvor Vandsvort (2. deo)
Izvor: Youtube/BBC News

Tagovi