Manja kazna?!

BEKERA PREMEŠTAJU IZ NAJGOREG BRITANSKOG ZATVORA: Legendarni teniser dobija bolje uslove, pa ga šalju kući?!

Autor Dušan Ninković

Legenda nemačkog tenisa Boris Beker trenutno je u zatvoru u južnom delu Londona, nedaleko od Vimbldona koji je tri puta osvajao.

Izvor: MN Press

Legendarni nemački teniser Boris Beker (54) osuđen je na dve godine i šest meseci zbog bankrota i sakrivanja imovine kako bi izbegao plaćanja, a trenutno je smešten u ozloglašeni zatvor Vandsvort, jedan od najgorih u Britaniji.

Nemac će morati da se susretne sa lošim higijenskim uslovima, prljavštinom, pacovima, narkoticima, tučama,... Za sada još nije imao priliku za to jer prve dane zatvorskog života provodi u samici, a možda postoje i dobre vesti za njega u ovoj situaciji.

Beker će zbog posebnih pravila koja trenutno vladaju u zatvoru Vandvort početak odsluženja kazne provesti sam u ćeliji, a nakon šest nedelja mogao bi da dobije premeštaj u neki drugi objekat. Kako navode "Miror" i "Dejli mejl", Boris Beker bi mogao ubrzo da bude prebačen u zatvor sa boljim uslovima i manjim obezbeđenjem.

Kako je on osuđen za nenasilan prekršaj, rigorozno obezbeđenje koje u Vandsvortu mora da koristi silu gotovo četiri puta dnevno uopšte nije potrebno. Zato bi Bekera iz zatvora kategorije "B" prebacili u sledeću, kategoriju "C".

Ne samo da bi mu to olakšalo boravak tokom izdržavanja kazne, već bi moglo da utiče i na ranije puštanje. Ukoliko tokom prvih šest nedelja Beker bude pokazao dobro vladanje, možda će biti prebačen u novi zatvor. Ukoliko i u njemu bude uzoran zatvorenik, Nemac bi mogao i na kućno odsluženje kazne!

Pojedini mediji u Britaniji licitiraju brojkama koje se kreću od 10 do 15 meseci, a nakon tog perioda Boris Beker bi mogao da zatraži puštanje iz zatvora. Ostatak kazne odradio bi u kućnom pritvoru, sa nanogicom koja bi mu ograničavala kretanje u spoljnom svetu.