Iskreno

TO NIKAD NISAM PITAO ĐOKOVIĆA! Vajda otvorio dušu o rastanku: Novak je odabrao Ivaniševića, pretpostavljam zašto!

Autor Mladen Šolak

"Rekao sam Goranu, a ne Novaku, pa pretpostavljam da je znao moju odluku"

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Dugogodišnji trener Novaka Đokovića, slovački stručnjak Marijan Vajda, preuzeo je svog zemljaka Aleksa Molčana i ubuduće će brinuti o njegovoj karijeri. Noletov učitelj i prijatelj govorio je o razlozima prekida saradnje na konferenciji za novinare u Slovačkoj.

"Novak i ja smo i dalje prijatelji. Bio je to prijateljski rastanak. Ivaniševiću sam rekao da ćemo raditi zajedno u Parizu. Nisam rekao Novaku o saradnji sa Molčanom, ali rekao sam Goranu, tako da sam siguran da Novak zna", izjavio je Vajda.

Vajda i Đoković su se drugi put rastali prošle godine, posle završnog Mastersa u Torinu, a o tome su obavestili ceo svet u martu. Prošlog meseca, u Beogradu, Đoković se srdačno rastao sa Vajdom i javno mu zahvalio za sve na turniru u Beogradu.

"Postojalo je više razloga za to. Bili smo zajedno jako dugo vreme i njegove odluke su pokazale da želi da se fokusira na grend slem turnire - zato možda misli da nije idealno da ima previše ljudi u svom timu. Hteo je da smanji broj i da ima samo jednog trenera", rekao je Vajda.

"Ne znam sigurno, jer ga nisam pitao, ali analizirajući njegov raspored turnira, pretpostavio sam da želi da smanji broj saradnika i odabrao je Gorana Ivaniševića. Nije imalo smisla da ima trenera koji bi ga trenirao samo na grend slemovima, jer je treneru neophodan dugoročni plan", dodao je Slovak.

Izvor: MN Press

Upitan da li je Novak u bilo kom trenutku predložio da ga Vajda prati samo na grend slemovima, trener je odgovorio: "Ne znam, jer ga nisam pitao".

Vajda je bio učesnik u Novakovom osvajanju svih 20 grend slem titula i prirodno je da je i dalje zainteresovan za Đokovića i da ga aktivno prati.

"Novak nije bio u sjajnoj formi zbog svih problema koje je doživeo početkom godine. Nema dovoljno odigranih mečeva 'u nogama' i zato sada pokušava da igra gde god može. Vraća se onom starom sebi, iako u finalu u Beogradu nije bio u sjajnoj formi. Mogao bi da se malo muči u Madridu i Rimu, ali mislim da će biti spreman za Rolan Garos".