IZNENAĐENJE

ŠOK! MAREJ PREDAO ĐOKOVIĆU BEZ BORBE: Sat vremena pred meč iznenadio sve - "Ne mogu da igram"

Autor Milutin Vujičić

Endi Marej je predao meč Novaku Đokoviću na mastersu u Madridu.

Izvor: Profimedia

Čekali smo pet i po godina, ali moraćemo još. Endi Marej i Novak Đoković se neće boriti u osmini finala mastersa u Madridu pošto je sat vremena pred meč Britanac odlučio da preda!

Tako je Đoković bez borbe prošao u četvrtfinale turnira, a očigledno je da Marej još nije spreman za najviše napore. Odigrao je iznad očekivanja u Madridu i uspeo da savlada favorizovane protivnike Dominika Tima i Denisa Šapovalova, dok ipak protiv Đokovića nije u stanju da igra.

Za sada je zvanični razlog "bolest", ali nema detaljnijih informacija da li je možda slavni britanski teniser "zakačio" korona virus u Madridu ili je nešto drugo po sredi.

Ovo je dobra, ali i ne sjajna vest za Đokovića. Njemu su potrebni mečevi kako bi se vratio u staru formu i iz tog razloga je možda bilo bolje da je imao jakog izazivača, ali se neće isto tako ni žaliti jer će imati vremena za predah pošto ga i u četvrtfinalu čeka vrlo zanimljiv izazov.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće pobednik duela Hurberta Hurkača i Dušana Lajovića, koji se igra oko 13.30 u Madridu, a ako prođe u polufinale - najverovatnije ide na Alkaraza ili Nadala.

Iz tog razloga nije loše da sačuva snagu, ali sigurno će mu biti žao što sa starim rivalom nije opet odmerio snage.