NEOBIČNO

NOVAK JEDAN TROFEJ VIŠE NIKAD NEĆE PODIĆI: Zbog 360.000.000€ i Breninog kuma, ostao je bez šanse da to opet uradi!

Autor Nebojša Marković

Zanimljiva promena dogodila se na mastersu u Madridu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Madridu i stigne u borbu za trofej, pošto ga je u tome sprečio trenutno nezaustavljivi fenomen Karlos Alkaraz.

Posle uzastopnih pobeda nad Rafaelom Nadalom i Đokovićem (što na šljaci nikad niko pre njega nije uspeo da uradi), Alkaraz je i osvojio trofej - ali drugačiji nego prethodnih godina.

Posle ubedljive pobede u finalu nad Aleksanderom Zverevom, Alkaraz je podigao svoj drugi masters trofej u karijeri. Ipak, ovaj namenjen pobedniku turnira u Madridu bio je drugačiji u odnosu na onaj koji smo ranije imali prilike da vidimo.

Mnoge je posle Alkarazove finalne pobede začudilo što je Španac na ceremoniji podigao drugačiji trofej. Umesto prepoznatljivog žezla sa bodljama, 19-godišnjak je podigao trofej elipsastog oblika, koji podseća na list.

Radi se zapravo o promeni vlasničke strukture organizatora turnira u Madridu.

Izvor: Profimedia

Kompanija "IMG" je u decembru prošle godine dogovorila kupovinu turnira od rumunskog milijardera Jona Cirjaka, inače kuma Slobodana Živojinovića i Lepe Brene. Bogati Rumun im je turnir prodao za 360.000.000 evra, pa su novi vlasnici rešili da uz to pripreme i novi trofej namenjen pobedniku.

Sve to odlučili su da urade na jubilarnom turniru, tokom kojeg su proslavljali 20 godina od uspostavljanja mastersa u Madridu. Novak Đoković je trostruki šampion ovog turnira, iz 2011, 2016. i 2019. godine, ali više neće moći da podigne trofej koji je tada podizao...