Evo gde je

RAFAEL NADAL POBEDIO, PA "NESTAO"! Novinari ga čekali SAT vremena, a on hitno tražio jednu stvar!

Autor Nemanja Stanojčić

Rafael Nadal je imao zanimljivu reakciju posle trijumfa i plasmana u osminu finala turnira u Rimu.

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal je odradio posao u glavnom gradu Italije za danas i prošao u osminu finala turnira u Rimu. Lako i ubedljivo je savladao Džona Iznera (SAD) - 6:3, 6:1, u meču koji je trajao oko 75 minuta. A onda se "izgubio".

Španac je odmah nakon meča kontaktirao svoj tim i tražio im da mu hitno nađu teren za trening. Tako praktično nije ostavljao reket, već je samo produžio na sledeći teren i tamo se spremao za nastavak turnira i za potencijalni susret sa Novakom Đokovićem.

Novinari su ga zbog toga čekali više od sat vremena na konferenciji za medije, posle čega je došao i posle izvinjenja objasnio šta se sve dogodilo i sa kakvm problemima se suočava

Prema njegovim rečima, želeo je što duže da bude na terenu, kako bi pronašao pravu formu pred Rolan Garos.

Izvor: Profimedia

"Bio sam jasan od kada sam se vratio na teren. Užurbano radim, ali tako mora da bih došao do prave forme i da bih se što bolje osećao na terenu. Moram da nadoknadim vreme koje sam propustio zbog povrede, bliži se Rolan Garos. Sadašnjost je bitna, ali moram da mislim i na budućnost. Jedini način da dođem do cilja jeste da radim. Meč sa Iznerom nije bio fizički zahtevan, osećao sam da mogu još da radim", rekao je Nadal.

Sledeći protivnik biće mu Denis Šapovalov (Kanada). Momak koji je u italijanskoj prestonici mogao da savlada Nadala prošle godine, propustio je i dve meč lopte.

"Pamtim taj meč, imao sam mnogo sreće, sve je bilo u njegovim rukama. Ne sećam se baš svakog detalja, ali je bilo pravo čudo kako sam pobedio tada. Ipak, moram da gledam sebe i svoju igru i da ne razmišljam o rivalu, biće sigurno veliki izazov."

Medije je zaniimalo i šta misli o potencijalnom oduzimanju bodova Vimbldonu zbog sankcija prema ruskim igračima.

"Razumem da je to važna tema za medije, ali smo sada u Rimu. Vimbldon počinje tek za nekoliko nedelja. Na nama je da zaštitimo interes svakog igrača, savršeno rešenje ne postoji i ja smatram da je mnogo bitnije da te stvari rešavamo interno, a ne javno", zaključio je Nadal.

Tagovi