PROMENE

BEKER IZLAZI IZ OZLOGLAŠENOG ZATVORA? Otkriveni su svi detalji - evo kakav je Borisov plan!

Autor Nemanja Stanojčić

Boris Beker je osuđen na zatvorsku kaznu zbog prevare, ali bi uskoro stvari mogle da se promene.

Izvor: Profimedia

Boris Beker je osuđen na zatvorsku kaznu od dve i po godine. Proglašen je krivim zbog toga što je objavio bankrot, a za to vrmee je sakrivao sredstva u vrednosti od dva i po miliona dolara i nije plaćao porez. Smešten je u ozloglašeni britanski zatvor.

Nalazi se u zatvoru "Vandsvort" koji je poznat kao jedan od najgorih u ovoj zemljli. Dok njegovi advokati pokušavaju da mu srede da prenosi teniske mečeve, rade i na još jednoj ideji. Na premeštaju u Nemačku.

Kako prenose britanski mediji bivši teniser i nekadašnji trener Novaka Đokovića bi već za nekoliko meseci mogao da bude deportovan u domovinu i tamo bi dobio blažu kaznu.

"Prema zakonima koji su na snazi, stranci koji su osuđeni na period duži od godinu dana se često deportuju. Posmatrajući sve to Beker bi mogao da bude poslat nazad u Nemačku već u novembru", piše "Dejli Mejl".

Ako je verovati izjavi jednog neimenovanog izvora to bi moglo da se dogodi vrlo brzo.

"Boris je uveren da će biti u Nemačkoj pre Božića. Tamo imaju drugačiji zakonodavni sistem i veruje da bi ga tamo brzo pustili u kućni pritvor", rekao je anonimni izvor za "San".

Beker se već žalio na stanje u ovom zatvoru i na hranu, a prema navodima britanskih medija vreme provodi tako što predaje engleski ostalim zatvorenicima.