Dubok naklon

ZATO JE NAJVEĆI - NOVAK NATERAO AUSTRALIJAN OPEN DA MU SE POKLONI: Prvo ga proterali, a sad su morali da ga pozdrave!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković dobija čestitke sa svih strana, pa i od Australijan opena.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je na mastersu u Rimu prvo osigurao opstanak na prvom mestu ATP liste, da bi potom stigao i do velikog jubileja. Trijumfom nad Kasperom Rudom u polufinalu srpski teniser je ostvario svoj 1.000 trijumf u karijeri, a to je proslavio uz tortu i lepe reči svog rivala.

Postao je peti teniser u istoriji koji je uspeo da uradi ovo posle Džimija Konorsa, Rodžera Federera, Ivana Lendla i Rafaela Nadala, a čestitke su dolazile sa svih strana.

Ipak ona koja je pobudila najviše interesovanja je čestitka Australijan opena. Evo kako je taj grend slem našem šampionu čestitao veliki jubilej:

Bio je Australijan open među prvima kada je trebalo da se čestita, ali teško da će to biti dovoljno da bilo ko zaboravi "toplog zeca" kroz koga je Đoković prošao u toj zemlji.

Njemu je dozvoljeno da doputuje u Australiju, a potom je bio u pritvoru, išao na sud, dobio na sudu, pa je na kraju direktnom odlukom vrha države izbačen i deportovan iz Australije. Nije mu dozvoljeno da brani titulu i osvoji deseti pehar u Australiji. 

Sada, rukovodstvo turnira je napravilo lep gest, ali ipak ostaju loša sećanja na početak ove godine.