Šta je mislio?

NOVAKOVA MISTERIOZNA PORUKA PRED FINALE TURNIRA U RIMU: Zastava Srbije, Tesla i broj 369 na Instagramu Đokovića!

Autor Dušan Ninković

Najbolji teniser sveta veliki je poštovalac Teslinih ideja, pa je i sada iskoristio priliku da podseti na deo života velikog naučnika.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Instagram/novakdjokovic/printscreen

Najbolji svetski teniser Novak Đoković priprema se za izlazak na teren u Rimu, gde će protiv Stefanosa Cicipasa igrati za prvu titulu u 2022. godine. Već u ranijoj fazi turnira obezbedio je da i naredne nedelje bude prvi na ATP listi, a trenutno teče Đokovićeva 369. sedmica na čelu karavana.

Ovaj broj posebno je bitan srpskom asu koji je tokom karijere često pronalazio inspiraciju u radu Nikole Tesle. Upravo je najveći srpski naučnik bio impresioniran brojevima 3, 6 i 9, smatrajući da se u njima krije tajna o funkcionisanju univerzuma!

"Ako biste znali veličanstvenost trojke, šestice i devetke, imali biste ključ univerzuma", govorio je svojevremeno Tesla, a ni decenijama kasnije najveći svetski naučnici nisu sigurni na šta je mislio genije iz Like.

Veruje se da je veliki svetski naučnik, posebno u kasnijoj fazi života, smatrao da se određene stvari dešavaju u ciklusima odnosno ponavljanjima po tri, šest ili devet puta. U njegovom životu broj tri je imao posebnu simboliku, pa postoje brojne legende o povezanosti Tesle i trojke.

Pogledajte kako izgleda Đokovićeva objava:

Izvor: Instagram/djokernole

Nikola je odsedao u hotelskim sobama čiji je broj deljiv sa tri, a i preminuo je u takvoj sobi jednog hotela u Njujorku.

Poznato je da je Novak Đoković veliki obožavalac Teslinog dela, posebno kada je reč o magnetnim poljima i energiji koja može da se dobije iz različitih izvora. Najbolji teniser sveta često pokušava da crpi energiju iz prirode, posetom piramidama u Visokom, planini Rtanj i sličnim destinacijama za koje se veruje da imaju jaka magnetna polja.