ISTORIJA

AU! PROPUŠTA GREND SLEM POSLE 20 GODINA: Ima najduži niz u istoriji tenisa, ali njega nećemo gledati na Rolan Garosu!

Autor Nebojša Marković

Felisijano Lopez je pune dve decenije nastupao na svakom grend slem turniru, ali u Parizu ipak neće biti u glavnom žrebu.

Izvor: Profimedia

Ovogodišnji Rolan Garos biće istorijski grend slem turnir! Ne zbog toga što bi na njemu Rafael Nadal mogao da osvoji 14. trofej ili što bi Novak Đoković mogao da se pridruži Špancu sa 21 grend slem titulom u karijeri.

Ne, ovo će biti istorijski grend slem pošto će Felisijano Lopez propustiti prvi takav turnir posle punih 20 godina!

Španac Felisijano Lopez je doživeo poraz od Đanmarka Moronija u kvalifikacijama za Rolan Garos, pa je tako njegov neverovatni niz od 79 uzastopnih nastupa na grend slemovima - prekinut!

On je od Rolan Garosa 2002. godine igrao na svakom od turnira "velike četvorke", a na Australijan openu ove godine je postavio i apsolutni rekord.

Lopez, međutim, ima 40 godina i trenutno je 111. teniser sveta. On je aktuelni direktora masters turnira u Madridu, tako da je već napravio odlične poteze u narednoj karijeri, kada prestane sa igranjem tenisa.

Inače, u Parizu je danas pao još jedan niz, pošto je i Italijan Andreas Sepi izgubio u kvalifikacijama. Italijan je bio u nizu od 65 grend slem nastupa zaredom, od Vimbldona 2005. godine.

To znači da je sada aktuelni najduži niz onaj koji ima Grigor Dimitrov, pošto će Bugarin u Parizu igrati svoj 45. uzastopni grend slem.