Razočarani

ATP JE PROPAGANDNA MAŠINA RUSIJE BROJ 1, VI STE SRAMOTA ZA TENIS: Ukrajinac sa fronta "zapucao" zbog kazne Vimbldonu!

Autor Nikola Lalović

Dvojica ukrajinskih tenisera, od kojih jedan ratuje, oglasili su se povodom odluke ATP-a da kazni Vimbldon.

Izvor: Profimedia

ATP je odlučio da ove sezone ne dodeli bodove na Vimbldonu zbog odluke da ne dozvoli ruskim i beloruskim takmičarima da nastupe u Londonu. Zbog toga će problema imati i Novak Đoković jer neće imati gde da nadoknadi svojih 2.000 bodova iz prošle godine, a sada su stigle i prve negativne reakcije na ovakvu odluku.

Među prvima se oglasio ukrajinski teniser Aleksej Dolgopolov koji je nazvao ATP "najvećim propagandistom Rusije".

"Bravo ATP i VTA, postali ste propagandisti Rusije broj 1 tako što ste Vimbdonu uzeli poene. Verovatno ćete tako nastaviti. Vrlo loša odluka, ne možete da sedite na dve stolice", napisao je on. 

Još oštriji je bio Sergej Stahovski. Teniser koji se povukao nakon ovogodišnjeg Australijan opena trenutno ratuje u Ukrajini, a ranije je pretio i direktno Vladimiru Putinu. Sada se oglasio povodom ove odluke.

"Reći da sam razočaran odlukom ATP-a je malo. Nisam očekivao da će stati na stranu ubica i agresora, ali izgleda da i moje kolege teniseri imaju saosećanja sa agresorima i kolaborantima iz Rusije i Belorusije. Punih 85 dana nisu bili u stanju da pošalju jasnu poruku o osudi invazije na Ukrajinu. Sraman dan za tenis", dodao je ogorčeni Ukrajinac.