Da li je ovo moguće!

PLJAČKA VEKA, ATP BRUTALNO POKRALA NOVAKA! Srbinu OTELI više bodova nego što je Nadal osvojio - ovo se NE PAMTI!

Autor Nikola Lalović

Ovo što je urađeno Novaku Đokoviću se ne pamti u istoriji tenisa.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prvo je Vimbldon rešio da jednostrano zabrani sportistima iz Rusije i Belorusije da se takmiče na tom turniru, a onda je među teniskim zvezdama prvi reagovao Novak Đoković. Srpski teniser je javno istupio i kritkovao tu odluku, a onda su svi ostali stali na njegovu stranu.

Zbog toga je ATP pod pritiskom doneo odluku da kazni Vimbldon i da ove godine ne dodeli bodove sa tog turnira, ali uz veliku cenu za najboljeg tenisera na svetu. To znači da će Đoković ostati bez 2.000 bodova, a da neće imati gde da ih nadoknadi i odbrani.

To ga stavlja u vrlo nezahvalnu poziciju i u veliki zaostatak za svojim rivalima. Ukoliko bi se danas oduzeli bodovi sa prošlog Vimbldona, na kome je Medvedev odigrao četvrto kolo, a Nadal nije ni nastupio, ATP lista bi izgledala mnogo drugačije. Prvi bi bio Medvedev sa 7.800 bodova, drugi Aleks Zverev sa 6.895 bodova, a Novak Đoković tek treći sa 6.600 bodova. Četvtrto mesto pripalo bi Cicipasu sa 5.965 bodova, a peto Rafaelu Nadalu sa 5.525 poena.

Ali ovo je samo početak pljačke koja cele sezone traje! Bukvalno od starta godine teniska elita Novaku jednostavno ne dozvoljava da brani svoje poene!

POČELO U AUSTRALIJI!

Izvor: Profimedia

Sve je počelo sa dramom koju smo svi pratili. Novak Đoković je odbio da se vakciniše, svestan posledica koje zbog toga može da trpi. Potom je dobio dozvolu da nastupi u Australiji, ali se od početka videlo da tu nisu čista posla.

U Melburnu, na grend slemu koji najviše voli nije mogao da brani titulu i da krene u pohod na 10. pehar. Zbog toga je izgubio rekord po broju osvojenih grend slemova, ali kasnije i prvo mesto na ATP listi.

Tako da je pored 2.000 bodova koji će mu biti oduzeti sa Vimbldona i koje neće moći da brani i na samom startu sezone ostao bez 2.000 bodova koje nije mogao da nadoknadi. Ali ni to nije sve!

A  AMERIKA?

Izvor: Profimedia

Nakon Australije nije prestao napad na njega. Usledila je serija turnira u Sjedinjeninm Američkim Državama na kojima takođe nije mogao da igra. Srpski teniser je tako ostao bez dodatnih 2.000 bodova.

Propustio je masterse u Majamiju i Indijan Velsu na kojima je takođe mogao da osvoji još 2.000 bodova ukupno, što znači da mu je do sada ukupno, bez da je imao šansu da se bori na teniskom terenu, oduzeto 6.000 bodova! 

Ako pogledate ATP listu videćete da više od toga za sada osvojeno imaju Novak Đoković. Danil Medvedev i Aleksandar Zverev. Stefanos Cicipas i Rafael Nadal imaju manje osvojenih bodova nego što je Novaku uzeto!

A on je i dalje prvi.