Neverovatna odluka!

SKANDAL! NADAL I FEDERER UKRALI NOVAKU 2.000 POENA: Šokantne informacije - Đoković zbog njih gubi prvo mesto!

Autor Dušan Ninković

Srpski teniser ostao bez poena koje je osvojio titulom na Vimbldonu, a zbog toga gubi i prvo mesto na ATP listi!

Izvor: Profimedia/MONDO/Stefan Stojanović

Vimbldon je kaznio sportiste iz Rusije i Belorusije, ATP reagovao oduzimanjem bodova trećm grend slem turniru sezone, a najveća žrtva toga je Novak Đoković. Srpskom teniseru biće oduzeto 2.000 bodova koje je osvojio kada je bio šampion na prestižnom turniru u Engleskoj, a ove sezone neće imati priliku da ih brani.

Za to su, između ostalih, zaslužni Rafael Nadal i Rodžer Federer, najveći rivali srpskog tenisera!

Njih dvojica su članovi "veća igrača" pri ATP-u, a upravo je to telo većinom glasova podržalo da se oduzmu bodovi sa Vimbldona.

U ovom telu nalazi se nekoliko tenisera iz samog svetskog vrha. Kako je ATP saopštio u decembru 2020. godine, na funkcije koje traju do juna 2022. izabrani su: Rafael Nadal, Rodžer Federer, Feliks Ože-Aljasim, Džon Milman, Pablo Anduhar, Žil Simon, Markus Danijel, Bruno Soareš, Kevin Anderson, Endi Marej (u međuvremenu napustio funkciju), Kolin Doudesvel i Danijel Valverdu.

Među imenima sedmorice tenisera koji čine ovo telo ističu se Rafa i Rodžer, kandidati za titulu najboljeg tenisera svih vremena i veliki Đokovićevi rivali kroz čitavu njegovu karijeru. Zbog broja nedelja koje je proveo na prvom mestu ATP liste - a tu je ubedljivo najbolji, njima dvojici odgovara oduzimanje bodova Srbinu.

Zbog pada koji će se neminovno desiti jer Novak nema gde da nadoknadi 2.000 bodova, biće ugroženo i njegovo mesto nosioca na turnirima tokom jeseni. Đoković će morati težim putem da stiže do završnica turnira, što bi moglo da se odrazi i na njegove šanse na Us Openu, ako mu bude dozvoljeno da tamo učestvuje.

Kontroverzna odluka ATP-a da se oduzmu bodovi sa Vimbldona dovodi svetski tenis u situaciju kakva se nikada ranije nije desila. Najbolji teniser planete i čovek koji je dominirao ATP listom ostao je bez 2.000 bodova u Australiji kada nije mogao da ih brani, ostaje bez 2.000 bodova na Vimbldonu, a mogao bi da bude i bez bodova sa US Opena, ukoliko se i tamo ne bude takmičio.

Sa tri od četiri najveća turnira Đokoviću bi bili izbrisani bodovi, a da nije dobio priliku da brani sjajne rezultate koje je postizao prethodnih sezona!