SKANDALOZNO

"ATP, DA LI STE VI OZBILJNI?" TENISER GRMI ZBOG VIMBLDONA: Upropastiće mu deo karijere, a baš ih briga - Hvala vam!

Autor Nebojša Marković

Očigledno je da ATP nije mnogo vodio računa kako će njihova kontroverzna odluka uticati na igrače.

Izvor: Profimedia

Nastavlja se bura u svetskom tenisu, a sve kao posledica rata u Ukrajini! Vimbldon je doneo kontroverznu odluku da ne dozvoli učešće ruskim i beloruskim takmičarima da nastupe na ovogodišnjem turniru, zbog čega je ATP otišao korak dalje i rešio da oduzme Vimbldonu renking poene za ovogodišnje izdanje takmičenja!

Kao posledica svega, najgore je prošao Novak Đoković koji neće imati priliku da brani 2.000 bodova osvojenih prošle godine, a sada su počeli da se javljaju i prvi besni teniseri.

Francuz Benoa Per, poznat po tome da nema problem da kaže šta misli, rekao je da je ovo odluka glupa, a još zanimljiviju opasku imao je Marton Fučović!

Mađarski teniser se oglasio na svom Instagram profilu i jednom jednostavnom porukom pokazao da je ATP na lošu odluku Vimbldona odgovorio - još gorom odlukom.

"Bez renking poena na Vimbldonu, a poeni iz 2021. će biti obrisani. Nema šansi da se ti poeni odbrane. ATP, da li ste vi ozbiljni? Sa 60. mesta, pašću na 130. Hvala vam!", napisao je Fučovič, čija će karijera, kao i karijere mnogih drugih igrača, ozbiljno trpeti zbog ovakve odluke.

Izvor: Profimedia

Fučovič brani osminu finala od prošle godine i izgubiće za njega ogromnih 180 poena, a razlika između 60. i 130. mesta je ta da će, recimo, za učešće na US openu morati da igra kvalifikacije umesto da komotno bude učesnik u glavnom žrebu.

Ostaje da se vidi da li će biti još nezadovoljnih tenisera zbog ove odluke, kao i šta će reći Novak Đoković, koji zbog "rešenja" ATP-a sigurno neće biti prvi igrač sveta posle Vimbldona, a vrlo je moguće da bude i ispod druge pozicije...