Dominantno

RAFAEL NADAL GAZI U PARIZU: Pred njim je pao i DESETI Francuz - ni traga od problema, Rafa igra kao sat!

Autor Mladen Šolak

Rafael Nadal odličnim nastupom ušao u treće kolo Rolan Garosa.

Rafael Nadal pobedio je Franuza Korantena Mutea (139. igrača sveta) i posle tri odigrana seta ušao u treće kolo Rolan Garosa - 6:3, 6:1, 6:4. Bila je to 300. grend slem pobeda španskog asa i zanimlivo je da na Otvorenom prvenstvu Francuske nikad nije izgubio od domaćeg tenisera. Mute je bio 10. u tom nizu.

Nadal se opet kretao odlično i delovalo je da nema problema koji su mu stvarali velike muke u Americi, u Madridu ili u Rimu. Mute ga je povremeno terao da trči po terenu, kombinovao je lobove i drop-šot udarce, a Rafa je imao spreman odgovor na sve. Pa i na rani brejk domaćeg igrača početkom trećeg seta.

Nadal će u trećem kolu igrati protiv Holanđanina Botika van de Zandšulpa, a onda bi u četvrtoj rundi rival mogao da mu bude Filip Krajinović, pod uslovom da Srbin prethodno eliminiše favorita - devetog nosioca iz Kanade, Feliksa Ožea Alijasima.

U danu u kojem su favoriti spasavali meč-lopte protiv nezgodnih protivnika i u kojem se Karlos Alkaraz izvukao protiv Alberta Ramos Vinjolasa, a Saša Zverev protiv Argentinca Sebastijana Baeza, Nadal i Đoković ostvarili su rutinske pobede u tri seta i nastavili planiranim putem ka četvrtfinalu, u kojem bi mogli da im se ukrste putevi.