Nigde Srbije!

ĐOKOVIĆ PROTIV NADALA, ALI POD DRUGOM ZASTAVOM! Četvrtfinale Rolan Garosa na kojem je sve počelo - BEZ srpske trobojke!

Autor Mladen Šolak

Takođe je bilo četvrtfinale Rolan Garosa!

Izvor: MN Press

U večeri jednog od najvećih teniskih mečeva u istoriji, Novak Đoković - Rafael Nadal u četvrtfinalu Rolan Garosa, zanimljivo je podsetiti se prvog međusobnog meča srpskog i španskog tenisera. Bilo je to davne 2006. godine i Nole je igrao za Srbiju i Crnu Goru. I zanimljivo je da je takođe bilo četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske.

Nadal je u tom meču pobedio 2:0 u setovima nakon što se Nole povukao posle 6:4, 6:4 za Španca, ali ostalo je upamćeno da je to bio prvi Đokovićev veliki rezultat u karijeri. Imao je tek 19 godina, a nedugo posle toga raspala se državna zajednica Srbije i Crne Gore, krajem maja 2006. 

Ujedno, to je i ostao jedini meč u njihovom rivalstvu u kojem je Đoković nastupao pod bojama zastave SRJ/SCG. U sledećih 26 godina sreli su se još 57 puta i Nole je sa srpskom trobojkom kraj prezimena pobedio 30 puta.

Izvor: Screenshot/espn2

Prošla je čitava večnost od tada, a Nole i Rafa ovog utorka ponovo stoje jedan naspram drugog i pišu tenisku istoriju. Španac u Parizu igra za "jačanje" prvog mesta na večnoj listi, na kojoj je sa 21 osvojenim grend slemom, dok Srbin na "Šatrijeu" brani titulu, prvo mesto na svetu i takođe želi svoj 21. grend slem pehar.

Tog maja 2006, malo ko je mogao da sa sigurnošću tvrdi da će ova dvojica tenisera stvoriti najveće rivalstvo u istoriji belog sporta.