DA LI JE MOGUĆE?

PRESEDAN! BIĆE BODOVA NA VIMBLDONU, ALI NE ZA ĐOKOVIĆA: Skandal u najavi, a samo je trebalo da priča o BOJKOTU!

Autor Milutin Vujičić

ATP neće da popusti, dok je WTA blizu dogovora sa Vimbldonom.

Izvor: Profimedia

Zbog odluke Vimbldona da ove godine zabrani učešće teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije - turnir će biti praktično revijalnog tipa pošto se neće bodovati, a biće "skinuto" ono što su takmičari osvojili prošle sezone.

Međutim, tu dolazi do blagog preokreta. Vimbldon je blizu dogovora sa WTA po kome će sve teniserke dobiti polovinu od predviđenog broja bodova, što znači da će se predstojeći grend slemu Engleskoj bodovati kao da je u pitanju WTA turnir iz kategorije 1.000.

Razlog zbog kog je WTA doneo ovu odluku je bojkot koji su najavile brojne teniserke. Jednostavno, to što neće biti bodovano - nije bio dovoljan motiv da nastupe na turniru, pa je tako među prvima reagovala Naomi Osaka rekla da neće igrati.

Za sada nema nikakve najave da bi slično moglo da se desi i kod muškaraca. ATP je čvrst pri svom stavu da kazni Vimbldon zbog političke odluke o teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije, tako da trenutno ne postoje gotovo nikakve šanse da se odluka preinači uoči turnira.

To ujedno znači da će Novak Đoković ostati bez 2.000 bodova koje je osvojio na prethodnom Vimbldonu, ali je uprkos tome već najavio da će igrati na svom omiljenom turniru koji je osvajao šest puta.

Možda je i Đoković trebalo da se pozove na bojkot, možda bi u tom slučaju promenili odluku?

Podsetimo, Vimbldon počinje 27. juna i traje do 10. jula.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt