ETO TI...

OBRT! VELIKI TALENAT IZABRAO SRBIJU, PA IPAK PREŠAO KOD NEMACA: Mislili smo da je Novakov naslednik, a on menja pasoš!

Autor Milutin Vujičić

Jedan od najtalentovanijih mladih tenisera Marko Topo odabrao je da ipak nastupa za Nemačku.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Mladi teniser Marko Topo (18) odlučio je da ubuduće nastupa pod zastavom Nemačke, zemlje u kojoj je rođen. Delovalo je u jednom trenutku da će Topo predstavljati Srbiju, posebno jer je pohvalno govorio o Novaku Đokoviću, međutim na kraju je iz nepoznatih razloga "prešao" na stranu Nemačke.

Ovu informaciju potvrdio je direktor Teniskog saveza Nemačke Klaus Eberhard još 22. maja, kada je objašnjeno da je nakon kratkotrajne odluke da Topo predstavlja Srbiju, ipak na kraju odabrao pasoš druge zemlje.

"Topo ima dva pasoša i prešao je da nastupa za Nemce. Živi blizu Minhena, rođen je u Grefelfingu, tamo je išao u škol, a potom je otišao u Beograd u akamediju kod Novaka Đokovića. Sada ima nemačkog trenera i trenira u Nemačkoj", objasnio je nemački novinar Janik Šnajder pre nekoliko nedelja.

Za prelazak ponovo u redove Nemaca saznalo se kada je dobio "vajldkard" za turnir u Trojsdorfu, pa je brzo ocenjeno da je sada najveći nemački talenat, dok je kratko bio i jedan od najvećih srpskih uz Hamada Međedovića.

Zanimljivo, Topo je svoj debi na ATP turu imao prošle godine na Serbia openu. Tada je dobio specijalnu pozivnicu i savladao ga je Federiko Korija (6:4, 2:6, 0:6), a trenutno zauzima 636. mesto na ATP listi i nada se usponu uz rad sa Ulfom Karstenom Fišerom.

"Novak je moj idol, on je najveći naš sportista i osećam se ponosno. Nakon meča mi je čestitao i zahvalan sam da imam priliku da kroz vajld kard budem ovde", ispričao je tada Marko Topo.

''Kad sam počeo da igram, Novak je bio najbolji sportista u našoj zemlji, učinio je puno za naš sport, neverovatno je da je već 12 godina u teniskom vrhu. Zahvalan sam što imam priliku da pričam sa njim i treniram u njegovom centru", dodao je sportista koji je samo godinu dana predstavljao Srbiju.