OČEKIVANO!

ULTIMATUM! NOVAK DOBIJA BODOVE NA VIMBLDONU SAMO U JEDNOM SLUČAJU: Njegov neprijatelj postavio, naravno, nemoguć uslov!

Autor Milutin Vujičić

Andrea Gaudenci je već godinama u sukobu sa Novakom Đokovićem zbog njegove PTPA organizacije, a sada mu je "izašao" u susret i postavo uslov da dobije bodove na Vimbldonu. Ali, već zna da se to neće desiti..

Izvor: Profimedia

Ovogodišnje izdanje Vimbldona biće potpuno drugačije od prethodnih pošto će najveći grend slem turnir praktično biti "revijalne prirode" pošto se rezultati tenisera neće bodovati, a teniserki samo do pola!

Razlog za to leži u činjenici da je Vimbldon zabranio teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije da učestvuju na ovogodišnjem turniru, a ATP i WTA su bili nemilosrdni. U međuvremenu, WTA je donekle redukovao odluku, ali ATP neće popustiti sem ako se ne ispuni jedan uslov.

Prvi čovek ove organizacije Andrea Gaudenci, koji je inače već godinama u sukobu sa Novakom Đokovićem, postavio je ultimatum Vimbldonu koji gotovo sigurno neće biti ispunjen.

"Ako Vimbldon povuče odluku o zabrani igranja Rusima i Belorusima, mi ćemo odmah vratiti poene. Ruski i beloruski teniseri su rekli da su spremni da potpišu izjave da niko od njih nije za rat", istakao je Gaudenci i time poslao jasnu poruku organizatorima, ali pre svega vladi Ujedinjenog Kraljevstva koja stoji iza odluke.

Vimbldon ne želi da vidi da se kod njih "promoviše" zemlja tenisera koji dolaze iz Rusije ili Belorusije, pa su zbog toga jedini doneli ovakvu odluku.

"Taj razlog se zna - stvar je poštenog odnosa i toga da nema diskriminacije, to je odgovor na unilateralnu odluku Vimbldona koju ne smatramo ispravnom. Takva odluka trebalo je da se donese kolektivno, uz konsultacije svih sedam faktora u tenisu (ATP, WTA, ITF i četiri grend slem turnira). Još jednom se pokazalo da nam je u tenisu potrebno jedinstveno vođstvo", dodao je Gaudenci koji ne namerava da popusti ako ga ne poslušaju.

Podsetimo, Vimbldon počinje 27. juna, a Novak Đoković brani titulu.