BRAVO!

KAKVA SCENA! UKRAJINKA LEŽI, A RUSKINJA JOJ ODMAH PRITRČAVA: Publika nije mogla da veruje šta joj je donela! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Lepo je videti da između teniserki iz Rusije i Ukrajine nema "zle krvi".

Izvor: Twitter/WTA/Screenshot

Ruska teniserka Darija Kasatkina pobedila je ukrajinsku predstavnicu Angelinu Kalininu 2:1 (5:7, 6:3, 6:1) na turniru u Berlinu, međutim njihov duel nije obeležio kvalitet tenisa, nego jedan fer-plej potez.

Kalinina je u jednom trenutku tokom drugog seta ostala na travi pošto je izvrnula zglob, koji je muči već neko vreme, a Kasatkina je bila brža i od medicinske službe. Čim je videla da njena koleginica iz Ukrajine leži na travi i žali se na bolove, dotrčala je da joj pomogne...

Njihove dve zemlje - Rusija i Ukrajina - su već četiri meseca u ratu, ali između njih nema netrpeljivosti. Znaju dobro i jedna i druga da politika njihovih zemalja ne predstavlja i njih, tako da su krajnje prijateljski postupile.

Kasatkina je donela kesu sa ledom kako bi pomogla Kalininoj, a snimak je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama.

Publika je takođe pozdravila fer-plej potez Ruskinje koja je dobila zaslužene aplauze, ali deluje da to nije uradila čisto zbog toga, ima veliko poštovnje prema Ukrajinki koja joj nakon povrede ipak nije pružila veći otpor. "Okrenula sam glavu i videla je na travi, nisam videla šta se desilo, ali sam htela da joj pomognem", poručila je Kasatkina.

Pogledajte scenu!