NIJE DOBRO

UŽASNE VESTI ZA NOVAKA - SVE MANJE ŠANSE I ZA US OPEN: Nema promene pravila za njega, igraće samo pod JEDNIM uslovom!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković ima vrlo male šanse da zaigra na US Openu, sem ako ne dođe do promene na nivou države.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Novak Đoković nije vakcinisan protiv korona virusa i zbog toga nije mogao da učestvuje na Australijan openu, čak i uz medicinsko "izuzeće" koje je dobio, a po svemu sudeći slična priča ga čeka i na US Openu.

Vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama nisu i dalje promenile uslove za ulazak u zemlju i svi neamerički državljani moraju da budu vakcinisani, a nema najava da će se to promeniti do početka grend slem turnira zakazanog od 29. avgusta do 11. septembra u Njujorku.

Takođe, Teniski savez SAD nema nameru da za Novaka Đokovića traži "izuzeće", kao što su to učinile kolege iz Australije, pre svega zbog dramatičnih posledica koje je to povuklo za sobom početkom januara.

"Njujork tajms" prenosi da će Teniski savez SAD pratiti samo regulative američke vlade zbog kojih Đoković nije mogao da igra u Indijan Velsu i Majamiju, zbog čega je već izgubio mnogo bodova. Takođe, Đoković neće dobiti bodove ni za Vimbldon, u slučaju neodlaska na US Open ostao bi bez 1.200 bodova, pa bi tako možda ispao i iz TOP10 na ATP listi.

Ono što je zanimljivo da je US Open dozvolio teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije da se takmiče na predstojećem turniru, što znači da je samo Đoković dobio zabranu.

Podsetimo, Đoković je tri puta osvajao US Open, poslednji put 2018.