Tenis

NADAL KUKAO NA INJEKCIJE I POVREDE, A SAD PROMENIO PLOČU: Stanje je zadovoljavajuće, igraću na Vimbldonu!

Autor Nikola Lalović

Navijači su ovo čekali i dobili su odgovor - Rafael Nadal će se takmičiti na Vimbldonu.

Posle osvojenog 22. grend slema u karijeri Rafael Nadal je bio glavna tema medija ne samo zato što je pojačao svoj rekord, već i zbog zdravstvenog stanja. Pričalo se o njegovom stopalu, bolovima i injekcijama koje stalno prima, ali i o Vimbldonu.

S obzirom da ove godine neće biti novih bodova za učešće na Vimbldonu, a s obzirom da zdravstveno stanje bilo je pitanje hoće li Španac izaći na teren. Sada je u obraćanju radiju "Marka" javno rekao da to planira!

"Stanje sa stopalom je za sada zadovoljavajuće, moja namera je da igram Vimbldon. Postoji mogućnost za to, a ja ću u ponedeljak otići na pripreme. Igraću egzibiciju u Harlingemu, trenirati nedelju dana i videti kakva je situacija", rekao je Nadal.

On je pričao i o tome kako uskoro očekuje prinovu, ali i o planovima do kraja sezone. Očigledno je da neće igrati na previše trunira.

"Ja sam profesionalni teniser i želim da što više ispratim godišnji raspored. Daću sve od sebe da to uradim. Moja namara je da igram na Vimbldonu, potom da se odmorim pa da igram u Kanadi i na US Openu", objavio je Nadal.

Na kraju je istakao da posle tri godine pauze jedva čeka da zaigra na travi Vimbldona.

"Nisam igrao na Vimbldonu tri godine i uzbuđen sam. Ne znam šta će se desiti u narednim pet dana, oprezan sam, ali uradiću sve da bih bio prisutan tamo", završio je on.