NASAMARILA IH!

ŠOK! RUSKINJA PROMENILA PASOŠ I PREVARILA VIMBLDON: Ismejala Engleze, Nata će igrati sa SRPKINJOM - u inat svetu!

Autor Nebojša Marković

Neočekivana vest stigla je pred istorijsko izdanje Vimbldona, na kojem će dosadašnja Ruskinja Natela Dzamidze ipak nastupiti uprkos zabrani turnira.

Izvor: PROFIMEDIA/INSTAGRAM/SCREENSHOT/NATADZALA

Vimbldon je nasamaren, makar u jednom slučaju! Nakon odluke najrenomiranijeg teniskog grend slema da Rusima i Belorusima ne dozvoli učešće na ovogodišnjem turniru zbog rata u Ukrajini, jedna teniserka će u tome ipak uspeti.

Ruskinja Natela Dzalamidze odlučila je da samo par nedelja pre početka Vimbldona promeni nacionalnost i tako zaobiđe pravila turnira, kako bi u Londonu mogla da nastupi!

Neverovatan potez pokazao je koliko je pravilo Vimbldona besmisleno, pošto je 29-godišnja teniserka i trenutno 44. igračica sveta u dublu odlučila da promeni nacionalnost i zaigra pod zastavom Gruzije!

Odluka Vimbldona da je rezultirala i da ATP ne daje bodove igračima za ATP listu, što je dovelo i do bunta kod tenisera. No, u ženskom tenisu je odjeknula ova zanimljiva vest o Dzalamidzeovoj, a posebno je interesantno da će Dzalamidze na Vimbldonu nastupiti u dublu sa Srpkinjom Aleksandrom Krunić.

Tako će ova Ruskinja nastupiti dok najbolji teniser sveta Danil Medvedev neće moći. Ruskinja je podnela zahtev za promenu državljanstva u pravi čas i potvrda da će moći da igra pod zastavom Gruzije stigla je taman toliko ranije da je Dzalamidze mogla da se prijavi za turnir.

Ispunila je sve uslove i kroz WTA i ITF dobila je potvrdu da je njena promena pasoša validna. Zbog svega toga, Vimbldon je ostao bez bilo kakve moći da Ruskinju ograniči od nastupa na turniru.

Na Rolan Garosu se nedavno takmičila kao neutralna sportistkinja, ali sada će devojka koja ima gruzijsko ime, pored njega imati i zastavu Gruzije.