Uživo

NOVAK SE IZNERVIRAO, PA POKAZAO KO JE ŠAMPION! Korejac iznenadio sve na Centralnom terenu, ali Đoković je bio spreman!

Srbin uspešno počeo odbranu titule, iako je 81. igrač na svetu pružio žestok otpor!

Novak Đoković pobedio je Korejca Sun-Vu Kvona 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 i plasirao se u drugo kolo Vimbldona, svog omiljenog grend slem turnira. Nole je u meču od skoro dva i po sata prolazio kroz uspone, padove i iskoristio je duel protiv odličnog azijskog tenisera za navikavanje na igranje na travi, na kojoj ove sezone nije nastupio ni na jednom turniru.

U prva dva seta Đoković je dopustio izazivaču da povede 3:1, a kada je u drugom to vođstvo povišeno na 4:1, postalo je jasno da će se Srbin teško izvući iz te situacije. Korejac je iskoristio Noletov pad, izjednačio u setovima i nagovestio dramu u nastavku meča.

I zaista, u trećem setu je pri nerešenom rezultatu (2:2) Kvon izborio brejk-loptu, Nole je na momente nervozno klimao glavom, ali je od tog trenutka ipak zaigrao u šampionskom stilu. Od tog trenutka, 81. igrač sveta nije imao šansu ni da se vrati u set, ni da još jednom iznenadi na pokrivenom Centralnom terenu, nad kojim je žestok pljusak "dobovao" o krov.

Pročitajte klikom na "Razvoj događaja" kako je protekao ovaj meč.

17:23

Ovako je izgledala Novakova pobeda protiv Kvona

17:06

Pobeda Novaka Đokovića!

Srbin je posle dosta borbe pobedio Korejca Sun-Vu Kvona 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 i plasirao se u drugo kolo Vimbldona. Meč je trajao dva sata i 27 minuta i doneo je iznenađenje kada je azijski teniser osvojio drugi set. Đoković se nakratko iznervirao, pa dodao gas i ipak mirno priveo susret kraju.

Novak će u sledećem kolu igrati protiv pobednika duela Tanasi Kokinakis (Australija) – Kamil Majhšah (Poljska).

17:00

Kvon prekinuo Novakovu seriju

Korejac je smanjio zaostatak u četvrtom setu na 3:4, ali Đoković će servirati posle kratke pauze i jako je blizu trijumfu. Meč za sada traje dva sata i 20 minuta.

16:54

Brejk za 3:2! Da li je ovo kraj?

Đoković je bez izgubljenog poena oduzeo Kvonu servis, poveo 3:2 u četvrtom setu i nadamo se da je ovo prelomni trenutak seta, a možda i meča!

16:45

Drama na početku četvrtog seta - 1:1!

Tri brejk lopte je spasao Novak Đoković u drugom gemu četvrtog seta i izborio 1:1. Da je neku od njih iskoristio momak iz Južne Koreje, i u ovom delu meča bi Srbin morao da juri rezultatski zaostatak. I to 0:2!

16:33

Đoković osvaja treći set – 6:3!

Desetim asom, Đoković osvaja i treći set uzbudljivog duela. Snažni servis i manje grešaka bili su recept za Noleta kojim je sprečio Korejca da napravi preokret u setovima.

16:30

Novače, bravo!

Konačno, brejk! Đoković je poveo 5:3 posle 36 minuta igre u trećem setu i sada je na gem od osvajanja seta i novog vođstva. Korejac je počeo duplom servis-greškom i od starta gema bio je u kontraritmu.

16:25

Kvon igra zaista dobro

Kvon je rođen 1997. godine i na Vimbldonu je prošle godine stigao do druge runde. U ovom trenutku je 81. teniser sveta, ali danas zaista igra kao da ima drastično bolji renking.

16:22

Đoković spasao brejk-loptu i poveo 3:2!

Veoma je napeto! Kvon je bio na poen od oduzimanja servisa i vođstva i u trećem setu, ali je Đoković ostao pribran kad je bilo najvažnije i odbranio se.

16:14

Postaje napeto - Kvon izjednačuje na 2:2 i igra zaista dobro

Izvor: RTS/screenshot

16:08

Đoković postaje nervozan, ali vodi u trećem setu

Pri vođstvu 2:1 u trećem setu, Novak ne želi da i dalje propušta šanse. U drugom gemu je bio blizu brejk-lopte, rezultat je bio 30:30, ali se Kvon izvukao. Videlo se na Đokovićevom licu da se iznervirao zbog toga.

16:03

Žestok pljusak u Londonu, kiša odzavanja o krov Centralnog terena

I u prenosu se jasno čuje buka koju stvara kiša. Svakako, na ostalim terenima imaju mnogo većih problema od buke, pogotovo momci koji štite teren i pokrivaju ga.

15:54

Šok! Novak je izgubio drugi set - 1:1!

Kvon je iskoristio set loptu i rezultatom 6:3 osvojio drugi set na Centralnom terenu.

Novak će morati ispočetka!

15:51

Kvon na gem od osvajanja seta!

Korejac je pribio Noleta uz zid u ovom setu i došao na gem od izjednačenja na 1:1. Sada su Đokoviću potrebni brejkovi, a na tribinama je još jedna pauza zbog intervencije lekara na tribini.

15:44

Novače, buđenje! Korejac poveo 4:1 u drugom setu

Kvon je nanizao tri gema zaredom, poveo 4:1 i primorao Đokovića da reaguje. Srbin je, za početak, prekinuo tu seriju i smanjio zaostatak u drugom gemu na 2:4.

15:35

Kvon se razmahnuo još jednom - vodi 3:1

Korejac je ponovo dobar start i u drugom setu. Zanimljivo je da su sve četiri brejk lopte do sada iskorišćene - Novak dve i Kvon dve.

15:31

Duel je brzo nastavljen, Kvon vodi 2:1

Kao i u prvom meču, teniseri igraju ravnopravno na početku drugog seta. Kratkotrajna drama na tribinama srećom je brzo završena i nije uticala na ritam susreta.

15:23

Prekinut meč, lekari hitno intervenišu!

Nekome je pozlio na tribinama iza Kvonovih leđa i meč je morao da bude prekinut dok doktori pomažu toj osobi.

Izvor: RTS/screenshot

15:17

Novak osvaja prvi set - 6:3!

Uzeo je pet gemova u nizu, uključujući i dva "brejka" i stekao prednost protiv Kvona na Centralnom terenu.

Izvor: RTS/screenshot

15:12

Još jedan brejk - Novak vodi 5:3!

Đoković će servirati za svoj prvi osvojeni set na Vimbldonu. U poslednjoj razmeni u osmom gemu razmenili su čak 22 udarca.

15:11

Đoković vraća stvari na mesto!

Novak je pri zaostatku 1:3 u gemovima zaigrao mnogo čvršće i osvojio tri gema u nizu, za prednost 4:3. Stvari su brzo došle na mesto, a Korejac je počeo da greši i sada su izjednačeni u broju vinera, 8:8.

Izvor: RTS/screenshot

14:58

Korejac je zaigrao bolje od Noleta - igra fenomenalno

"Brejknuo" je Korejac Noleta u trećem gemu (2:1), pa u narednom pogodio svih pet prvih servisa, za potvrdu brejka (3:1). Đoković nije planirao ovakav početak meča.

14:51

Danas je bilo problema zbog kiše

14:47

Đoković igra i za istoriju

Novak želi da postane četvrti igrač u Open eri (od 1968. godine) koji je osvojio četiri titule Vimbldona u nizu. Pre njega, to su uradili Rodžer Federer, Bjorn Borg i Pit Sampras.

14:45

Tri asa, za Novakovo vođstvo 1:0 u prvom setu

Izvor: RTS/screenshot

14:35

Na sedmi trofej! Federer nije daleko

Novak Đoković za sada ima šest titula na Vimbldonu, a Rodžer Federer je rekorder sa osam. 

14:25

Program dana na Centralnom terenu

14:15

Dobro došli u tekstualni prenos!

Đoković i Kvon igraju od 14.30 časova.

Ukratko

  • UŽIVO: Đoković - Kvon 6:3, 3:6. 6:3, 6:4
  • Naredni rival Australijanac ili Poljak
učitaj još +