Neviđeno!

ĐERE ČESTITAO POBEDU, PA MORAO OPET DA IGRA: Neviđena situacija na Vimbldonu - Laslo se vraćao zbog JEDNOG poena (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Predstavnik Srbije Laslo Đere prvo pohvalio protivnika, pa morao još jednom da odigra poslednji poen na meču.

Izvor: Twitter/FrancoCanales8/printscreen

Vimbldon je počeo turbuletno - dramatičnom pobedom Novaka Đokovića, jednim velikim iznenađenjem, odustajanjem Marina Čilića... U centru pažnje je danas u Londonu bio još jedan srpski teniser. Laslo Đere je igrao pet setova i čak imao meč loptu protiv Alehandra Tabila, debitanta iz Čilea.

Vratio se u meč srpski predstavnik nakon što je izgubio prva dva seta, a u finišu super taj-brejka morao je i bukvalno da se vrati na teren. On je prvo čestitao pobedu svom rivalu, verujući da je izgubio meč prvog kola, a zatim morao još jednom da odigra poslednji poen!

Čileanac Alehandro Tabilo servirao je pri rezultatu 12:11 u petom setu, a Laslov ritern bio je idealan. Njegov rival, koji je ove godine debitovao na Vimbldonu, nije tako mislio i počeo je da slavi trijumf, a i sam Đere je polovično bio siguran u svoj udarac.

Laslo Đere je zatražio čelendž na ovu odluku, a zatim prišao protivniku koji je već slavio na mreži i čestitao mu pobedu. Delovalo je ako da su obojica spremni za kraj, pakovanje stvari i odlazak sa terena, ali tehnologija nije pokazala tako. Đereova loptica bila je dobra, pa je poen morao da se ponovi!

Tabilo je ovog puta servirao bolje i uspeo da osvoji poen, pa je tek nekoliko desetina sekundi nakon čestitki stvarno uspeo pobedom da obezbedi plasman u drugo kolo. Na kraju, Laslo Đere - Alehandro Tabilo 2:3 (7:6, 6:2, 1:6, 4:6, 7:6).

Ovako je izgledao "poslednji" poen: