HAOS!

GRK SE BRUKA NA VIMBLDONU - CICIPASE, ČEMU OVO!? Namerno pokušao da povredi rivala, gađao ga iz sve snage, sudija ćuti!

Autor Nemanja Stanojčić

Neverovatna dešavanja na meču Stefanosa Cicipasa i Nika Kirjosa...

Izvor: Profimedia

Publika na Vimbldonu uživa u spektaklu između Nika Kirjosa i Stefanosa Cicipasa! Posle zahteva o diskvalifikaciji i spominjanja Novaka Đokovića haos se nastavio.

Grk je, očigledno besan zbog rezultata i loše igre u trećem setu u nekoliko navrata pokušao da povredi Australijanca. Više puta ga je gađao lopticom namerno iz sve snage sa jasnom željom da naudi rivalu, za to vreme sudija Demijen Dumosua nije pokazao nikakvu reakciju u vezi toga.

Verovatno i najočigledniji primer dogodio se na mreži. Stefanos je imao lagan poen, potpuno čistu drugu stranu terena, mogao je da bira gde će da pošalje lopticu, gađao je Kirjosa. Učinio je nešto slično više puta.

Koliko su sada navijači uzeli Cicipasa na zub govori i to što je većina navijača na Nikovoj strani i to posle svih kontroverznih poteza.

"Nema sumnje da Cicipas namerno pokušava da povredi Kirjosa. Mora da dobije upozorenje nekakvo, sudija je izgubio kontrolu nad mečom", napisao je jedan navijač na Tviteru uz snimak incidenta.

Kirjos je dobio treći set i sada ima i publiku na svojoj strani. Inače, ovo nije prvi put da grčki igrač radi ovako nešto, pokušao je da povredi i Karlosa Alkaraza na turniru u Barseloni.