Dobro raspoloženi

ĐOKOVIĆ I FEDERER NASMEJANI, A NOVAK ODRŽAO GOVOR NA KULTNOM MESTU: Ovde je ispunio snove iz detinjstva!

Autor Dušan Ninković

Neka od najvećih imena teniske istorije, među kojima su i Rodžer Federer i Novak Đoković, bili su deo ceremonije.

Izvor: Profimedia

Najbolji teniseri sveta ovih dana se bore za trofej na Vimbldonu, a prestižni teniski turnir je na polovini takmičenja organizovao ceremoniju na svom Centralnom terenu. Na kultnom mestu - sportskom kompleksu koji je video brojne šampione, pojavila su se neka od najvećih imena u istoriji.

Iako ove godinje ne učestvuje, zbog ovoga je u London stigao i Rodžer Federer! Švajcarac je nešto ranije u toku dana primećen u Londonu, a na terenu se pojavio u društvu svog velikog rivala Novaka Đokovića, koji je održao i kratak govor.

Najbolji srpski sportista trenutno je "na pola puta" do četvrte uzastopne titule na Vimbldonu, a pred večerašnji meč našao je malo slobodnog vremena da uveliča ovu ceremoniju.

"Prvo želim da kažem da mi je čast i privilegija biti ovde sa legendama našeg sporta i ljudima koji su utrli put sebi i mnogim generacijama“, rekao je Đoković i dodao:

"Osećam se nervoznije sada nego kada igram!"

Prvi favorit ovogodišnjeg Vimbldona pričao je o tome kako je kao dečak gledao prestižni teniski turnir.

"Ovaj teren je bio zaista poseban deo mog detinjstva i prvu sliku tenisa koju sam video kada sam imao četiri ili pet godina video sam Pita Samprasa kako osvaja svoj prvi Vimbldon. Ovde se snovi ostvaruju i ja sam bio blagosloven 2011. godine, verovatno vrhunac moje karijere, da osvojim turnir. Kada izađem na ovaj teren ponovo proživljavam ista sećanja. Zaista mi je čast", ispričao je najbolji srpski sportista.