Auh!

VIMBLDON PRIČA O POTEZU MAKEDONCA - OVAKO JE ODIGRAO MEČ LOPTU: Ima 18 godina i već je u centru pažnje! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Fantastičan potez tenisera iz Severne Makedonije, koji je pobedio na Vimbldonu potezom kakav izvode samo Nik Kirjos i ekipa.

Izvor: Twitter/Wimbledon/printscreen

Dok ceo svet prati Vimbldon kako bi video da li će Novak Đoković - koji trenutno igra protiv Sinera i Rafael Nadal igrati još jedno veliko grend slem finale, na turniru u Londonu tenis se igra i u drugim kategorijama. U konkurenciji juniora Kalin Ivanovski (18) iz Severne Makedonije stigao je do treće runde, a način na koji je pobedio u drugom kolu je sjajan.

On je iskoristio potpunu koncentraciju svog rivala i na meč loptu odservirao as, ali u stilu Nika Kirjosa. Ispod ruke, onako kako to rade najveći mangupi svetskog tenisa. Kalin se poigrao sa protivnikom i prošao u narednu fazu turnira...

Inače, Ivanovski je potpuno pregazio 11. nosioca Pačeko Mendeza. Meksički teniser je bio favorit pre ovog susreta, ali je osvojio samo tri gema u meču (6:1, 6:2), pa će momak iz Severne Makedonije igrati protiv 8. nosioca u trećem kolu turnira. Naredni rival biće mu Litvanac Butlivas, koji bi trebalo da bude daleko nezgodniji rival na travi u Londonu.

Pre tog meča svet će se malo diviti hrabrosti i lucidnosti Kalina Ivanovskog. Uspeo je da skrene pažnju na sebe i da se "najavi" u svetu odraslih, pa će biti zanimljivo videti kako će se u narednim godinama predstaviti publici na velikim terenima.

Trenutno je Kalin 1345. igrač na ATP listi, što je malo slabije od njegovog najboljeg plasmana. Ipak, talenat pokazuje da će uskoro biti daleko bolje plasiran, a Vimbldon na kojem trenutno učestvuje mogao bi da mu bude vetar u leđa za te uspehe.

Pogledajte kako je to uradio: