NEOČEKIVANO

IZGUBIO JE OD NADALA, PA SU GA PITALI ZA "LAŽIRANU POVREDU": Amerikanac sve iznenadio na konferenciji za medije!

Autor Milutin Vujičić

Rafael Nadal je navodno imao problema sa povredom protiv Tejlora Frica, a da li je to uticalo na Amerikanca? Evo šta je odgovorio na konferenciji za medije.

Izvor: Youtube/Wimbledon/screenshot

Rafael Nadal plasirao se u polufinale Vimbldona pošto je posle borbe četiri sata i 20 minuta, i nakon preokreta, uspeo da savlada Tejlora Frica (3:2). Meč je rešen tek u super taj-brejku, a mnogima nije jasno kako je Nadal uspeo da "vaskrsne" pošto se sve vreme mučio sa povredom.

Nije u pitanju bilo stopalo, nego mišići trbušnog zida. Smetalo mu je najviše dok servira, pa mu je čak i otac sugerisao da odustane, međutim ima i onih koji smatraju da je Nadal sve folirao...

Već čitave godine priča se o Nadalu i njegovim povredama, dok niže uspehe, tako da je Fabio Fonjini na Instagramu optužio Rafu da je sve lažirao, međutim jedino mišljenje koje je zaista relevantno u ovom trenutku je Fricovo. Ipak je igrao protiv Nadala i morao da se nosi sa tim "pritiskom" na terenu.

Zbog toga ga je jedan novinar na konferenciji za medije upitao da li je Rafino stanje na terenu na neki način uticalo na njegovu igru, pošto se jednostavno drugačije ponašate kad vidite "ranjenog protivnika".

"Da li deo tebe, kada vidi nekoga ko deluje da je povređen i potom se vrati i odigra neverovatne poene, da li deo tebe misli da je to kršenje fer-pleja?", upitao je jedan novinar Tejlora Frica tek na kraju konferencije za medije tokom koje je Amerikanac bio izuzetno miran.

"Ne, video sam da je povređen", kratko je poručio Fric i time "zaključio" svu diskusiju.

Podsetimo, Rafael Nadal će u polufinalu Vimbldona igrati protiv Nika Kirjosa, dok se u drugom polufinalu sastaju Novak Đoković i Kameron Nori. Mečevi su na programu u petak.