KAKO TO?

LICEMERNO! NADAL OPTUŽIO NOVAKA DA FOLIRA, A SAD GA MUČI ISTA STVAR: Već tri grend slema je povređen, a SVE pobeđuje!

Autor Milutin Vujičić

Rafael Nadal je optužio Novaka Đokovića da je izmislio povredu na Australijan openu 2021. godine, dok ga identična muči na Vimbldonu.

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal je posle velike drame prošao u polufinale Vimbldona pošto mu je bilo potrebno pet setova i super taj-brejk kako bi eliminisao Tejlora Frica. Amerikanc je pružio dobar otpor, dvaput je vodio u setovima, međutim Nadala čak ni povreda nije mogla da zaustavi, iako mu je porodica sugerisala da preda meč.

Kao i na Australijan openu, kao i na Rolan Garosu, koje je osvajao, Nadala muči povreda. Ovoga puta u pitanju je povreda mišića trbušnog zida, baš onakva kakva je mučila i Novaka Đokovića pre godinu i po dana u Melburnu.

Đoković je "pokidao" mišiće trbušnog zida na Australijan openu 2021. godine, zanimljivo baš protiv Tejlora Frica, a kao što neki ne veruju Nadalu da je povređen - tako nisu ni Srbinu. Ipak, jedan od prvih koji je izrazio sumnju u Đokovića bio je upravo Nadal koji danas ima iste probleme.

"Ako stvarno imate fizičke probleme, nećete pobediti. Ako imate bolove koji vas ne dovode u situaciju da ograničavate pokrete i kretanje, možda ćete pronaći put. Kada ste stvarno, stvarno, povređeni, nemoguće je da osvojite turnir poput ovog", pričao je tada Nadal o povredi Novaka Đokovića, da bi potom osvajao još dva grend slema igrajući povređen, dok mu se ista situacija dešava i na trećem uzastopnom.

Tada je Đoković znao da mnogi sumnjaju u njega, ali je magnetna rezonanca pokazala da je pokidao mišiće abdomena. Nakon što je osvojio Australijan open ruptura je bila 25 milimetara, dok je u trenutku kada se povreda dogodila 17 milimetara.

Svesno je tada rizikovao, ali za razliku od Nadala, koga je "prozvao" samo Fabio Fonjini - niko od medija ne potencira da je izmislio povredu. Đokovića je tada "pecnuo" i Tejlor Fric, dok je isti teniser nakon poraza od povređenog Nadala priznao da uopšte ne sumnja da je sve lažirao.

Podsetimo, Nadal je poručio da nije siguran da će moći da igra u polufinalu Vimbldona protiv Nika Kirjosa, dok se u drugom meču za finale bore Đoković i Nori. Mečevi su na programu u petak.